2 Mayıs 2011 Pazartesi

estoril: gümbür gümbür jmdp

Hanımlar, beyler... Karşınızda Fransa Açık 2011 resmi şampiyonluk adayııııım Juan Martin del Potro!


Sakatlıktan dönmüştü. Bundan tam üç ay önce 485. sıradaydı. Arka arkaya yarı finaller oynadı. İki yarı finalin ardından Delray Beach'te, 2009 Eylül'ünden bu yanaki ilk şampiyonluğunu elde etti. Sonra Indian Wells'te yine yarı final gördü ve Nadal'a yenildi. Tek kötü sonucu Miami'deki dördüncü turdu. Görece olarak kötü tabii.

Tenise tam bir yıl ara verdikten sonra ritmini bu kadar çabuk bulmasına şaşırmamalı. 2008 yazındaki serisini düşündüğümüzde 19 yaşındaki uzun saçlı, kolsuz tişörtlü çocuğun istikrarı hakkında ipuçları elde edebiliriz. Henüz 20 yaşında bir efsaneyi devirerek elde ettiği ilk Grand Slam'inin ardından (ilk diyorum çünkü devamı kesinlikle gelecek) tam 5 ay sonra geçirdiği ciddi sakatlık mental olarak tenise geri dönüşünü daha da uzatabilirdi. Eğer başkası olsaydı. Dünya 4 numaralı koltuğundan 400lere kadar düştükten sonra içinden bir parça kopabilirdi tenise dair. Tandilli buna izin vermedi.

Estoril'de iyi bir turnuva çıkardı. Final yolunda Robin Söderling'i devirdi. Finalde ise bu yıl daha önce San Jose'de (yanlış hatırlamıyorsam) yenildiği Verdasco'yu bu kez rahat geçti. Kariyerinin dokuzuncu şampiyonluğu oldu bu zafer.



Del Potro bu hafta Madrid'de önemli bir sınav verecek. Üçüncü turda Nadal ile eşleşebilir. Bu eşleşmeden güzel şeyler çıkabilir. Hoş, sert zeminde yenememişti Nadal'ı toprakta nasıl yensin düşünceleri var kafalarda. Tenis güzel bir spor.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP