2 Mayıs 2011 Pazartesi

madrid: çekilecek çilemiz varmış


Turnuva öncesi şansın Ana'nın yanında olduğunu ve kolay bir kura çektiğini söylemiştim. Cidden de çok kolay bir kuraydı. İlk turda Mattek-Sands karşısında mücadeleye başlayabileceği en iyi şekilde başladı. İlk seti sıfıra karşı kazandı. İkinci sette servis kırdı. 6-0/3-1'den sonra ise bir anda hiç hesapta yokken durdu. Buradan kaybetti.

Ana kolay kolay "maçı kazandım" psikolojisine giren bir kız değildir. Sonuna kadar mücadeleyi bırakmaz. Ama umarum nedeni budur. Zira öyle değilse geriye tek bir seçenek kalıyor o da sakatlığının nüksetmiş olması. RG öncesi güzel şeyler değil bunlar, üzülüyor insan. Analar ağlamasın.

İlk tur maçlarında neler olmuş bakalım... Görges yine güzel bir galibiyet aldı Kaia Kanepi karşısında. Kanepi 14 numaralı seribaşıydı. Ve şimdilik elenen son seribaşı ise Sveta. Cibulkova'nın o maçı kazanacağı kesin gibiydi zaten. Slovak'ın şansı da yanında. İkinci turdaki rakibi turnuvadan çekilince bir anda üçüncü turu gördü.

Son şampiyon Aravane Rezai de elemelerden gelen Sofia Arvidsson'a üç sette yenilerek artık iyice saldığını gösterdi cümle aleme.

Oluşan ikinci tur eşleşmelerinde bazı can alıcı olanlar var. Benim için Wozniacki - Jovanovski bunlardan biri. Abla Radwanska ile Jarka'nın arasındaki maç da çetin geçer Polonyalı alır sanki. Bartoli ile Pavlyuchenkova oynayacak. Hantuchova da Stosur ile. Tablonun üst tarafı bayram yeri de altı için aynı şeyi söyleyemem.

Erkeklerde ise Tsonga'nın Almagro'yu yenmesi siz nasıl diyor tam bir shocker!! (True Grand Slam tayfası lütfen buna da artık bahane bulmayın) TSG geçen hafta Cuevas'ın Tsonga'yı yenmesi sürpriz dediğimde değil demişti. Tsonga çok kötü demiştiler. O Tsonga geldi toprak zeminin en ters oyuncularından Almagro'yu yendi. Neleroloyor?

14 numaralı seribaşı, Federer'in yancısı Wawrinka da ilk turda Guillermo Garcia Lopez'e mağlup oldu.

9 yorum:

kirpi 2 Mayıs 2011 03:26  

Meydanın Vagnozzi'ye kaldığı bir toprak sezonu yaşıyoruz. O nedenle ben artık şaşırmıyorum hiç bir şeye. 4-5 kişi hariç geri kalanlar iyi değil.

Bu arada Tsonga geçen hafta yenildi şok olduk, bu hafta yendi yine şok oluyoruz. Şoktan şoka koşuyoruz??? :)

Russell 2 Mayıs 2011 03:34  

Mağdurum ben mağdurum!! Hemen açıklama getiriyorum.

Almagro'ya ters geliyor Tsonga. Tsonga ile aralarında oynadıkları maçın 3'ünü de Tsonga kazanmıştı. Bunla birlikte 4 oldu. Madrid'den önce bu maçların 2'si de topraktaydı. Biri Monte Carlo diğeri Barcelona olmak üzere. Üstelik Madrid toprağı daha hızlı ve Tsonga'nın işine geliyor tabii.

Tsonga'nın bu maçı kazanması ufak sürpriz diyeyim. Çünkü Almagro geçen sene yarı final yapmıştı burada ve bu kadar erken elenmesi tabii ki sürpriz. Ama Tsonga'nın potansiyeli de belli, o yüzden büyük sürpriz değil. Çok dengesiz, istikrarsız ve de genelde formsuz, sakatlık problemi olan oyuncu. Ama 6-1 6-3 bitmesi büyük sürpriz. Bu kadar farklı nasıl kaybetti maçı izlemediğimiz için bilmiyoruz tabii. :)

Estoril toprağı yavaştı ve Cuevas da formdaydı. O da ufak bir sürprizdi ama tahmin edilebilirdi. Eysavunmam bu kadar.

mehmet kerim dinar 2 Mayıs 2011 03:42  

ana böyle giderse , o'nu sene sonunda istanbul'da ağırlamanız hayaş olacak sanırım

onur 2 Mayıs 2011 04:14  

@kirpi
Şok olmayı seviyorum ben. Her gün 300 volt yemeden kendime gelemiyorum :) Tsonga yenildi şok, bu hafta yendi şok değil ama dikkatini çekerim. Tsonga Cuevas'a yenildi şok! Tsonga Almagro'yu yendi şok. Almagro ile Cuevas arasında dağlar var gözümde. Tsonga da arada kalıyor. x sonsuza giderken limit sıfıra gidiyor.

@Russell Tatmin oldum. Açıklamadan :)

kirpi 2 Mayıs 2011 09:46  

Ya şaka maka dün Madrid kurası için karalarken acı gerçekle tekrar yüz yüze geldim, ATP bu sene toprak sezonunda WTA tadı veriyor. Kağıt üzerinde şoklar var ama şaşıramıyoruz.

Russell 2 Mayıs 2011 10:47  

@onur

Heh. İkinci sınava çalış güzel güzel. Bunlar hep medyanın kandırmaları!

sputnik 3 Mayıs 2011 05:18  

ya ölümlü dünya, şok oldum diye şok olma, olan var olamayan var. hem sınıflar arası çelişkiler almış yürümüş, hayatın kendisi şok olmuş, sen olmuşsun olmamışsın dert mi? o değil de bu sezon atp de wta da bi sıkıcı mı ne?

onur 3 Mayıs 2011 07:26  

wta aynı wta de, atp boka sardı.

ilker 3 Mayıs 2011 16:55  

Ya lütfen bırak şu kızı artık :) Herkes tenisçi olacak diye bi kaide yok ki bu dünyada :) Sen de olamadın, ben de olamadım :)
Bu kız da olamıyo işte, gitsin manken olsun, şarkıcı olsun, 4. Levent'teki kulelerdeki ofislerde çalışan kızlardan olsun, ama tenisçi olmasın, sen de üzülme, biz de sürekli Ana yazısı okumayalıma artık :) Yazık o gözlerine, klavyeye basan parmak uçlarına, bu kız için değmez :))

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP