18 Temmuz 2010 Pazar

29. haftanın turnuvaları

Tatil de bitti...

Bu hafta erkeklerde bir toprak bir de sert zemin turnuvası mevcut. Almanya'da, Hamburg'da düzenlenen International German Open bir zamanlar Federer'in gediklisi olduğu bir turnuvaydı. 2002, 2004, 2005 ve 2007'de şampiyonluk yaşayan İsviçreli 2008'de finalde Rafael Nadal'a yenilince "Beni burada da buldu ya bu çocuk" deyip bir daha katılmadı turnuvaya. Tabii şaka bi yana turnuva 2008'e kadar RG öncesi düzenleniyordu mayıs ayında. Geçen yıl temmuza alınınca çekimini de kaybetti. Geçen yılın şampiyonu Kolya bu yıl da bir numaralı seribaşı olarak unvanını korumaya çalışacak Hamburg toprağında. Rakipleri ise David Ferrer'in başını çektiği birkaç İspanyol, Jürgen Melzer, Gael Monfils ve Thomaz Bellucci.

Hamburg Ana Tablo

Amerika Açık'a yaklaşık bir ay kalmışken Amerika Serileri de başlıyor. Bu turnuva isimlendirmeleri beni öldürecek. İsim hakkı, yer hakkı, tarih hakkı vs.. karıştırıyor kafamı. Bu turnuva normalde Indianapolis'te düzenlenen turnuva ama hakları Atlanta'ya satıldı. Zaten geçen yıl tarihi değişmişti. Bu yıl da yeri değişti. Ben allak bullak oldum. Şimdi bu Indianapolis ama ben taglerken Atlanta diye tagleyeceğim.

Son 10 yılına baktığımızda Amerikalıların üstünlüğü göze çarpıyor. Son şampiyon Robby Ginepri'den önce iki sene Dimitry Tursunov finale yükselmeyi başarmıştı. Ginepri geçen yıl Querrey'i mağlup etmişti. Bu yıl onun da bulunduğu listede bir numaralı isim Andy Roddick. Uzun bir aradan sonra ilk 10'un dışına çıkma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Amerikalı wildcard ile katıldı turnuvaya. John Isner ve Lleyton Hewitt'in de bulunduğu oyuncular arasında yeni evlenen Janko Tipsarevic'e evlilik yaramış mı göreceğiz. Belki de göremeyeceğiz, ilk müsabakanın ilk setinde sakatlanıp çekile de bilir benim bildiğim Janko. James Ward'a verilen wildcard dikkatimi çekti. Adam Marsel'i yene yene yükseliyor.

Atlanta Ana Tablo

Kadınlarda sert zemin sezonu da Portoroz ile açılıyor. Slovenya'daki turnuvaya geçen senenin şampiyonu Dinara Safina katılmıyor. JJ 1 numaralı seribaşı. Wimbledon yarı finalisti Petra Kvitova geçen sene burada yarı final oynayan Stefanie Vögele ile karşılaşıyor ilk turda. Pavluçenkova ve Cibulkova gibi isimler de turnuvayı renklendirecek. 2008'de şampiyon olmuş, geçen yıl da final oynamış İtalyan Errani de başarısını sürdürmeye çalışacak. 35 yaşında olması gerekirken hala 19 yaşında duran Tamira Pazsek wildcard ile arz-ı endam edecek. Bu kızı sanki 10 yıldır izliyor gibiyim. Hala nasıl 20 bile olamadığını çözemedim. Tabii 15 yaşında bu turnuvayı kazanmıştı onu da eklemek lazım.

İpek Şenoğlu çiftlerde partneri Anastasiya Yakimova ile birlikte mücadele edecek. İlk turdaki rakipleri Bovina/Klepac ikilisi.

Portoroz Ana Tablo
Çiftler

Tamira Pazsek'in vatanı Avusturya'nın Bad Gastein bölgesinde yeni sayılabilecek bir turnuva daha var bu hafta. Toprak zeminde olması Pazsek'in neden burada değil de Portoroz'de oynayacağını açıklıyor. İlki 2007'de düzenlenen Gastein Ladies'te Petkovic şampiyonluğunu korumaya çalışacak. Geçen yıl ilk ve şu ana kadarki tek WTA Tour şampiyonluğunu burada yaşayan Alman raketi zorlayacak pek isim yok.

Bad Gastein Ana Tablo

1 yorum:

Spooky 18 Temmuz 2010 17:11  

Sen tatil yaparken biz Nuage Bey ile Pazsek'i konuştuk. Nereden nereye geldi, kayboldu falan dedik. Evrene o enerjiyi gönderdik hop post'tan Pazsek çıktı. Secret bunlar hep... Kuantumü, oh yes.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP