8 Şubat 2010 Pazartesi

jankovic 2 - 3 rusya

Fed Cup'ta yarı finalistler belli oldu. Son finalistler ABD ve İtalya'nın yanısıra Rusya ve Çek Cumhuriyeti son dörde kalan isimler oldular.

Avustralya Açık'ta çok erken elenen ve sakatlığından dolayı Fed Cup ilk tur maçlarına katılması şüpheli olan Jelena Jankovic Sırbistan'ı tek başına sırtlamaya çalışsa da Ivanovic ve diğerleri o kadar kötüydüler ki bir maç dahi kazanamadılar ve Sırplar kendi evlerinde Rusya'ya boyun eğmek zorunda kaldılar. Jankovic dünya 4 numarasını yendiğinde Sırbistan 2-1 öne geçmişti ve Ana'nın Kleybanova'yı yenmesi tarihinde ilk kez World Group'ta mücadele eden Sırbistan'ı yarı finale taşıyacaktı. Ivanovic yine döküldü. İlk setin ilk 4 oyununu kaybeden Ana, seti 6-2 verdi. İkinci sette de varlık gösteremedi ve maçtan 6-2/6-3 mağlup ayrıldı. Her şeyi çiftler müsabakası belirleyecekti. Çiftler müsabakasında ise takımlar diğer iki isimlerini hiç korta sürmediler. Ivanovic/Jankovic ikilisi Kuznetsova/Kleybanova çiftine 6-1/6-4 yenildi ve elendi.

Amerika, Fransa'yı Fransa'da 4-1 ile geçerek Rusya'nın rakibi oldu. Oudin, Julie Coin'ı yenerse Amerika garantiliyordu yarıya çıkmayı. Fransız kökleri bulunan Oudin ilk seti tie-break ile kazandı. İkinci seti de 6-4 kazanarak ABD'ye yarı finali getirdi.


Son şampiyon İtalya, Ukrayna deplasmanında güldü. İlk günkü maçlar sonucunda 1-1'lik eşitlikle başlayan ikinci günde Flavia Pennetta önceki gün yendiği kardeş Bondarenko'dan sonra dün de abla Bondarenko'ya acımadı. Bu sonuçla öne geçen İtalyanlar Sikiyavone ile galibiyeti garantiledi. Sikiyavone ilk seti kaybettiği maçta K-Bond'u yendi. Çiftler mücadelesini ise İtalyanlar'ın kazanacağı kesindi zaten.


Gülen tek ev sahibi ülke Çek Cumhuriyeti oldu. 1-1'den devam eden pazar gününde İstanbul Cup'ta gördüğümüz Hradecka ile Petkovic karşılaştılar. İstanbul Cup finalisti Hradecka, Petkovic'i geçerek ev sahibi ekibin umudunu tazeledi. Anna-Lena Grönefeld Kvitova'yı yenerek durumu eşitlese de karar maçında, çiftlerde Hradecka yine sahnedeydi. Kvate Peschke ile takım olan Çek raket Grönefeld/Malek ikilisini rahat geçti ve Çekler'i İtalya eşleşti. Ev sahibi İtalya olacak.

Yarı final maçları 24-25 nisanda.

Pazarın sonuçları

Sırbistan - Rusya: 2-3
Jelena Jankovic d. Svetlana Kuznetsova 63 46 63 [2-1]
Alisa Kleybanova d. Ana Ivanovic 62 63 [2-2]
Kleybanova/Kuznetsova d. Ivanovic/Jankovic 61 64 [2-3]

Fransa - ABD: 1-4
Melanie Oudin d. Julie Coin 76 64 [0-3]
Pauline Parmentier d. Christina McHale 64 64 [1-3]
Liezel Huber/Bethanie Mattek-Sands d. Cohen-Aloro/Cornet 62 63 [1-4]

Ukrayna - İtalya: 1-4
Flavia Pennetta d. Alona Bondarenko 75 76 [1-2]
Francesca Schiavone d. Kateryna Bondarenko 26 61 61 [1-3]
Errani/Vinci d. Koryttseva/Kutuzova 61 63 [1-4]

Çek Cum. - Almanya: 3-2
Lucie Hradecká d. Andrea Petkovic 61 75 [2-1]
Anna-Lena Grönefeld d. Petra Kvitová 46 63 62 [2-2]
Hradecká/Peschke d. Grönefeld/Malek 61 63 [3-2]

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP