1 Mart 2010 Pazartesi

sekizinci haftanın şampiyonları

 Amerika kıtasındaki turnuvalardan Meksika'dakinde gülenler belli. Amerikalı Venus Williams ve İspanyol David Ferrer bu haftanın şampiyonları oldular. Geçen hafta Arjantin'de final oynayan İspanyollar David Ferrer ve Juan Carlos Ferrero, Acapulco'da yine finaldeydiler. Ferrero 14 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış ve üst üste iki turnuvada şampiyon olmuştu. Dün Ferrer arkadaşı Ferrero'yu üç sette geçerek kupayı kaldırdı ve onu durduran isim oldu. Armut vermişler kendisine.

Kadınlarda ise genç ve yetenekli Polona Hercog ilk WTA finalini gördü. Gelecekte iyi işler başarmasını beklediğmiz bir arkadaş kendisi zaten. Fakat finalde Venus Williams karşısında ilk seti alsa da, Williams geri dönerek rakibine ilk finalinde ilk zaferini tattırtmadı. Siesta zamanı.


Kuala Lumpur'da iki Rus finaldeydi. Elena Dementieva ile Alisa Kleybanova karşılaştılar. Kleybanova da ilk defa final gören isimdi. Maç başlayalı sekiz dakika olmuştu ki yağmur nedeniyle ara geldi. Aradan sonra 3 oyun üst üste alan Alisa ilk seti kazandı. İkinci seti de kazanan 20 yaşındaki raket, Dementieva'ya sezondaki üçüncü şampiyonluğunu tattırmadı ve ilk kez çıktığı finalde elinde birincilik kupasıyla poz verdi.

Bir başka yağmurun tacizine uğrayan final de Dubai'deydi. Novak Djokovic ile Mikhail Youzhny'i karşı karşıya getiren finalin ilk gününde Sırp raket ilk seti 7-5 aldı. İkinci sette 2-0 öndeyken yağmur nedeniyle maça ara verildi ve maç bir sonraki güne ertelendi. 2-0'dan devam eden ikinci seti Rus Youzhny 7-5 kazanınca final setine geçildi. Bu seti 6-3 alan Djoker sezondaki ilk kupasını da kaldırmış oldu. Kupa derken gemi... gemicik... neyse. Djokovic kendisinden pek alışık olmadığımız şekilde raket kırmaya kadar gitti maçta. Bu turnuvada Marcos Baghdatis'in de performansı iyiydi. Yarı finalde Djokovic ile karşılaştı ve ilk seti kazandı. Sonra Sırp raketin gazabına uğradı tabi.

Haftanın bir şampiyonu daha var, ona özel postum var.

(Foto: Reuters / AP)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP