4 Mart 2010 Perşembe

davis cup çeyrek finalleri

Davis Cup çeyrek finaller yarın başlıyor. Eşleşmeler şu şekilde:

İspanya - İsviçre (Toprak - Logrono, İspanya)
İspanya: David Ferrer, Nicolas Almagro, Tommy Robredo, Marcel Granollers
İsviçre: Stanislas Wawrinka, Marco Chiudinelli, Michael Lammer, Yves Allego

Fransa - Almanya (Salon, Sert - Toulon, Fransa)
Fransa: Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils, Michael Llodra, Julien Benneteau
Almanya: Philipp Kohlschreiber, Benjamin Becker, Simon Greul, Christopher Kas

Rusya - Hindistan (Salon, Sert - Moskova, Rusya)
Rusya: Nikolay Davydenko, Mikhail Youzhny, Teimuraz Gabashvili, Igor Kunitsyn
Hindistan: Somdev Devvarman, Rohan Bopanna, Leander Paes, Mahesh Bhupathi

İsveç - Arjantin (Salon, Sert - Stockholm, İsveç)
İsveç: Robin Soderling, Andreas Vinciguerra, Simon Aspelin, Robert Lindstedt
Arjantin: Leonardo Mayer, Horacio Zeballos, Eduardo Schwank, Federico Del Bonis

Hırvatistan - Ekvador (Salon, Sert - Varazdin, Hırvatistan)
Hırvatistan: Marin Cilic, Ivo Karlovic, Ivan Dodig, Antonio Veic
Ekvador: Nicolas Lapentti, Giovanni Lapentti, Ivan Endara, Julio-Cesar Campozano

Sırbistan - ABD (Salon, Toprak - Belgrad, Sırbistan)
Sırbistan: Novak Djokovic, Viktor Troicki, Janko Tipsarevic, Nenad Zimonjic
ABD: John Isner, Sam Querrey, Mike Bryan, Bob Bryan

Belçika - Çek Cumhuriyeti (Salon, Toprak - Bree, Belçika)
Belçika: Olivier Rochus, Xavier Malisse, Steve Darcis, Christophe Rochus
Çek Cumhuriyeti: Tomas Berdych, Radek Stepanek, Jan Hajek, Lukas Dlouhy

Gördüğünüz üzere yedi eşleşme yazdım zira Şili ile İsrail arasında Şili'de oynanması gereken karşılaşmalar yaşanan deprem nedeniyle iptal edildi. ITF kırk yılın başında aklı başında bir karar aldı. Bundan 2-3 gün önce "Depreme rağmen eşleşme oynanacaktır" diyen insanlıktan nasibini almamış yöneticiler artık gelen baskılara dayanamamış olacaklar ki ertelediler. Fernando Gonzalez olaydan çok etkilenmiş yalnız, her şeyi bırakıp ülkesine yardıma koştu. "kirpi"nin gönderdiği linki izleyince insanın aklına 99 Marmara Depremi geliyor. Depremi Avcılar'da yaşayan biri olarak insanların durumunu çok iyi anlıyorum. Geçmiş olsun Gonzo, geçmiş olsun Şili.

Uzun süredir beklenen İspanya-İsviçre eşleşmesinde ne Federer ne de Nadal olduğu için hayal kırıklığı hat safhada. İspanya'da Verdasco da olmayınca seyir zevkinden iyice şüphe etmeye başladım. Son üç hafta içinde 14 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Juan Carlos Ferrero'nun olmaması dezavantaj gibi gözüküyor İspanya için. Ancak üst üste 2 hafta Ferrero ile final oynayan David Ferrer sırtlayabilir Akdenizlileri.

Bu eşleşmenin fos çıkmasının ardınan gözler daha çok Sırbistan ile ABD arasındaki mücadelede olacak. Novak Djokovic, Sırp tenisi için bulunmaz bir şans. Ülkesine bir ATP Tur turnuvası getirdi, tenis merkezi kurdu. Davis Cup'ta da ülkesini yalnız bırakmıyor. Janko da Sırbistan ABD ise iki uzunla gitti Belgrad'a. Querrey ve Isner, Amerikalıların geleceklerini emanet ettikleri isimler ama nerede bir Sampras nerede bi Agassi hatta nerede bir Roddick.

Mats Wilander kaptanlığında, Robin Söderling önclüğündeki İsveç, Arjantin'i ağırlıyor. Arjantin'de Juan Martin sakat, Nalbandian müzmin sakat, Juan Moncao ise geçtiğimiz hafta sakatlanınca Leonardo Mayer'e kaldı meydan. İşleri zor. 

1 yorum:

kirpi 4 Mart 2010 22:33  

Wawrinka supriz olmus. Bence Ispanya'da ikinci adam Almagro yerine Robredo olmali. Wawrinka'nin tekler maclarini kazandigi bir durumda ancak Robredo ile eslesmeyi kazanabilirler diye dusunuyorum. Isvec'teki eslesmeden supriz cikar ve Arjantin kazanir diyorum, Soderling'in tekler maclarindan birini kaybetme potansiyeli var bence, cunku fazla uzun bir sure dinlenmedi ve maclar en iyi 5 set olarak 1 gun ara ile oynanacak.
Sili'deki durum fazla dikkati cekmedi cunku olu sayisi buyuk bir deprem icin beklenilenden az oldu. Ancak goruntulere bakildiginda icinden sag cikilabilecek durumda olan pek cok binanin kullanilamayacak hale geldigi goruluyor. Sili'nin onundeki mevsim kis ve pek cok insan evsiz kaldi, video da buna dikkat cekiyor olmali.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP