16 Mayıs 2010 Pazar

fransa açık öncesi son hazırlıklar

Fransa Açık öncesi son haftada ikisi Fransa'da olmak üzere erkeklerde bir kadınlarda ise iki turnuva var. ATP Tur, Nice'de. En son 1995 yılında düzenlenen daha sonra takvimden kaldırılan turnuva 15 yıl sonra tekrar Tur'da kendine yer buldu. Bu hafta Madrid'de turnuvaya erken veda eden Robin Söderling'in 1 numaralı seribaşı olduğu mücadelede, İspanya'da Jurgen Melzer'e şok bir biçimde elenen Fernando Verdasco iki numaralı seribaşı. Bu iki tenisçi dışında ikinci tura bye alan iki isim, ev sahibi Gael Monfils ve Brezilyalı Thomaz Belluci. İlk turdaki Marcos Baghdatis-Mario Ancic eşleşmesinde Marcos'un rahat kazanacağını düşünsem de Ancic'in ismi bile yetiyor. Monfils'in 92li ikizi Gianni Mina da wildcard ile ana tabloda kendine yer buldu.

Nice Ana Tablo

Kadınlarda Varşova ve Strazburg'da iki turnuva var. İstanbul Cup da geçen seneye kadar bu haftada toprak kortta oynanıyordu. Caroline Wozniacki bu haftayı da boş geçmiyor. Sakatlığına rağmen, Madrid'de ikinci turda A-Bondarenko'ya yenilmesine rağmen, oynamaktan çekinmiyor Danimarkalı. Burada da erken elenip de "Bacağım iyi değildi" derse döverim. Alona ile yarı finalde karşılaşabilir ancak. 2 numaralı seribaşı Elena Dementieva'nın bulunduğu tablonun alt tarafında Na Li en zorlu isim olarak gözüküyor. Son şampiyon Dulgheru ilk turda K-Bondarenko ile karşılaşıyor. Son haftalarda çarpıcı galibiyetleri var Romen raketin. Burada da şampiyonluğunu kourmak için farklı oynayacaktır.
Sarı Gelin Marta Domachowska'yı da kendi evinde güzel güzel oynarken görmek isteriz.

Varşova Ana Tablo

Strazburg'da Maria Sharapova'yı 1 numaralı seribaşı olarak izleyeceğiz. İlk turdaki rakibi Kulikova. Sezon başında Dubai'deki performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti Rus raket. Sonra da kayboldu yine ortalardan. Toprak kort sezonunda sadece Barcelona'da oynayan onda da toprak sezonunun flaş isimlerinden Lucie Safarova'yı yenip, Timea Bacsinszky'ye yenilmeyi başaran Kulikova bakalım henüz tenise ısınamamış Şarapova karşısında neler yapacak. Yılın bir başka flaş ismi Anastasija Sevastova da 7 numaralı seribaşı olarak Strazburg'da arz-ı endam ediyor. Zor bir yolu yok önünde.

Starzburg Ana Tablo

3 yorum:

nuage 16 Mayıs 2010 23:56  

Şarapova'ya yazıyorum, okusun akıllı olsun: "Bak Şarapova! Askerden döndüm. Yarın da turnuva başlıyor. Eğer elenirsen gözünün yaşına bakmam. Döverim. İstikamet verir süründürürüm seni. Ona göre. Ama yok ya kıyamam ben sana. Güzel güzel oyna kimseyi üzme. Haydi bakalım...".

Onur I love you! :)))

onur 17 Mayıs 2010 02:00  

Abi noluyo ay lav yu may lav yu. Askerden dönünce çok değiştin sen :)

nuage 17 Mayıs 2010 11:47  

Askerlik bozdu beni. :)))

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP