22 Mayıs 2010 Cumartesi

rg 2010 erkekler ana tablo

Sakatlıkların damgasını vurduğu Roland Garros 2010’da dün kuralar çekildi. del Potro, Davydenko, Nalbandian, Blake, Simon, Karlovic, Stepanek, Haas, Andreev ve eski şampiyonlardan Moya derken sakatlık listesi de kabardı iyiden iyiye. Düne kadar daha fazla sakatlık olmamasını isteyen ben, dünden itibaren bir kaç kişi daha sakatlansa ya diye dolanıyorum. Niye? Çünkü Marsel’i ana tabloda görmek istiyorum.

Marsel düşündüğüm gibi Simone Bolelli’de, son eleme turunda takıldı. Ama geçecekti. Biraz daha inansa, bir puan daha alsa geçecekti. 7-5 aldığı ilk setten sonra ikinci sette 5-4 öndeyken maç puanı kullanamadı ve maçı kaybetti. Şimdi Şanslı Kaybeden olarak girmesini bekleyeceğiz. Mario Ancic çekildi ana tablodan. Şanslı Kaybeden kurasında ilk çıkan isim Santiago Ventura’ymış, Ancic’in yerine o geldi. Şimdi iki kişi daha çekilse ne güzel olur.

Tabloya bakalım:

Toprak kort sezonuna kötü başlayan Federer, sert kort karakteristiğini fazlasıyla taşıyan Madrid Masters’ta kendini bulmuş ve geçen sene kazandığı turnuvada finale çıkmıştı. Finalde Rafael Nadal’a yenildi. Federer’in Fransa Açık ilk turundaki rakibi Avustralyalı Peter Luczak. İsviçreli’nin sekizde birlik dilimindeki seribaşılar Feli Lopez, Stan Wawrinka ve Gael Monfils. Lopez’i ve Monfils’i geçer Federer ancak vatandaşı onu hepsinden daha yakından tanıyan bir isim. Wawrinka zorlayabilir ki onunla da en erken dördüncü turda karşılaşma ihtimalleri var.Dünya 1 numarasının ikinci turdaki olası rakibi Janko Tipsarevic. Kayıp bir sezon geçiriyor. Eski hali olsa formsuz Federer’i zorlar derdim. Avustralya Açık’ta (2008 olması lazım) zorlamışlığı da vardır.

İsviçreli’ye 3 ve 4 numaradan, 4 numara, Andy Murray düştü olası yarı final rakibi olarak. Bu da Djokovic’in hala kura şanssızlığının devam ettiği anlamına geliyor. RG’da Nadal’ın, Wimbledon’da Federer’in tarafına düşüyor. Andy Murray tabi ki yarı finale kadar çıkamayacak. Daha öncesinde Fedex’in olası çeyrek final rakibine bakalım.

Tablonun ikinci 1/8’lik diliminde toprak sezonunda Federer’i yenen iki ismi görüyoruz. Ernests Gulbis ve Albert Montanes. Gulbis ilk defa bir Grand Slam’e seribaşı olarak katılıyor. Ben ondan daha heyecanlıyım. Seribaşılık avantajını sonuna kadar kullanmak isteyecektir. Fakat zor bir kura. Erken bir çıkış şaşırtmaz beni maalesef. İlk turda Julien Benneteau, ikinci turda Leonardo Mayer. Dilimdeki diğer seribaşılar Robin Söderling ve Marin Cilic. İsveçli Robin toprak sezonunda Barcelona’da final görmesinin dışında yoktu, hayalet gibiydi. Geçen sene burada finali var ve ekstra bir motivasyon ve azim ile oynayacaktır. Çünkü erken turlarda eleniş onu ilk 10’un dışına atacak. Dördüncü tura kadar çıkabileceğini düşünüyorum. Aynı şeyi Cilic için düşünemiyroum. Geleceği parlak olan bir isim Hırvat raket. Ancak oyun stili sert korta yatkın. Zaten parlak bir toprak sezonu geçirmedi. Üçüncü turdan ötesini görememesi sürpriz olmaz Avustralya Açık yarı finalistinin. Gulbis veya Söderling’in buradan çeyrek final göreceğini düşünüyorum.

En çok dikkat çeken ilk tur eşleşmesi tablonun üçüncü sekizde birlik diliminde. Andy Murray ile Richard Gasquet ikinci tura çıkmak için kıyasıya kapışacaklar. Murray’nin aylardır bunalımda olduğunu ve tenise benzemeyen bir şeyler oynadığını izliyoruz. Fransız raket ise bu hafta Nice’de oynanan turnuvada final gördü ve bugün korta çıkacak. İlginç bir eşleşme oldu bu daha ilk turda. Baghdatis, Isner ve Berdych diğer seribaşılar. Isner her ne kadar yapışık ikizi Querrey ile birlikte topraktan toprağa koşup kendilerini bu zemine alıştırmaya çalışsalar da fiziksel olarak yatkın değiller bu zemine. İkisinin karşılaştığı bir final var takvimde bu yıl. Berdych’in toprak karnesi zayıf değil kendisi istikrar yoksunu bir tenisçi olduğundan güvenilemez. Burada Baghdatis öne çıkıyor biraz. Son iki yıldır ilk turda elenip set bile alamıyor Rum raket. Bu sefer 2007’deki başarısını tekrarlayıp üçüncü turun ötesini görebilir.

Tablonun üst tarafının son çeyreğinde Youzhny, Tsonga, Robredo ve Garcia-Lopez seribaşı isimler iken iki oyuncuya dikkat çekmek istiyorum. Thiemo de Bakker ve Philipp Petzschner. Sürpriz bir çeyrek finalist çıkartabilecek bir 1/8’lik dilim var burada. Hollandalı de Bakker genç ve deneyimsiz. İlk RG ana tablosuna çıkıyor ama başarılı bir toprakçı. Seribaşılardan Tsonga kendi evinde oynadığı için asılacaktır. Tablonun üst tarafından çıkacak ikinci yarı finalist kanımca yarı finalistler içinde en zayıf halka olacak.

Tablonun alt tarafına gelelim ve en alttan yukarı çıkmaya başlayalım.
2 numaralı seribaşımız Rafael Nadal. Ne güzel oldu Nadal’ın Fransa Açık’a iki hafta kala 2 numaraya yükselmesi. Ne güzel oldu İspanyol’un 3 Masters’ı ipe dizmesi ve Masters rekorlarını kırması. Ne güzel oldu benim “Asla RG 2009’dan önceki Nadal olamayacak”
lafımı büyük ölçüde ağzıma tıkması. Ama bir saniye. Henüz toprakta 5 setlik bir maçını izlemedik. Toprağın Kralı ilk turda Gianni Mina ile karşılaşıyor. Mina, Monfils’e çok benziyor fiziksel olarak (Gereksiz bilgi). Nadal’ın 1/8’lik diliminde onu zorlayacak kimsecikler yok. O yüzden çeyrek finale direkt yazıyorum kendisini.

Nadal’ın çeyrek finaldeki rakibi kim olur? Tablodaki yedinci sekizde birlik bölümde vatandaşı Verdasco en büyük aday. Zaten toprak sezonuna baktığımızda üç isim göze çarpıyor. Nadal (bu aslında çarpmıyor yumruk gibi vuruyor), Ferrer ve Verdasco. Dilimdeki diğer seribaşılardan Philipp Kohlschreiber ve Gonzalez de iyi toprak oyuncularıdır. Ancak Gonzalez bu sene topraktaki hiçbir Masters’a katılmadı. O yüzden kendisinin formu tam bir muamma. Geçen sene burada yarı final oynadığından çabalayacaktır ama fiziksel durumunu hiç bilmiyorum şu anda. Alaman Philipp ise Monte Carlo’daki çeyrek finalin ardından düşüşteydi.

Nadal’ın yarı finaldeki rakibini belirleyecek dilimlerden altıncı 1/8’likte 3 numaralı seribaşı Novak Djokovic ikamet ediyor. Ve kurası cidden çok zor. İlk turda Evgeny Korolev ile karşılacak Sırp raket. Onu geçerse Santiago Giraldo ile Kei Nishikori müsabakasının galibi ile karşı karşıya gelecek. Giraldo toprakçı ve bu yıl Roma Masters’ta JC Ferrero’yu yenmişti ve üçüncü tur görmüştü. Madrid’de de ikinci turda elendi. Nishikori ise müzmin sakat. Normal tenisçiler ara sıra sakatlanırlar Japon raket tam tersi ara sıra düzeliyor. Düzeldiği zaman da Challenger da olsa kazanıyor bir şeyler. Nisandan bu yana oynadığı 4 challengerda iki çeyrek final, iki de şampiyonluk çıkardı Kei. Hadi bakalım bir de pistlerde görelim. Hanescu, Querrey ve JC Ferrero diğer seribaşılar. Isner için dediklerim Querrey için de geçerli. Hareket edemiyorsan toprakta işin çok zor. JC Ferrero yaşına rağmen büyük tehdit.

Beşinci ve son sekizde birlik dilimde toprak sezonunun Nadal’dan sonra en başarılı raketi David Ferrer başı çekiyor. Roddick’in sakatlığı ne kadar iyileşti bilmiyorum ama zaten Fransa Açık, Amerikalı’nın favori turnuvası değil. Garip bir şekilde iyi bir sert kort sezonu ve kötü bir toprak dönemi geçiren Juan Monaco’nun burada göstereceği performansı merakla bekliyorum. Dördüncü tura çıkacağını düşünüyorum orada da Ferrer karşılar kendisini. Ferrer buradan çeyrek finale çıkar. Hatta yarı finalde Rafa’yı da karşılayabilir.

Son olarak birkaç isim yazıyorum, niye yazdığımı ben de bilmiyorum sanki...
Stanislas Wawrinka, Leonardo Mayer, Ernests Gulbis, Thiemo de Bakker, Thomaz Belluci...

Kadınlar tablosunu ise bugün akşamüstüne doğru yazabilirim en erken.

3 yorum:

SelçuK 22 Mayıs 2010 13:23  

eline yüreğine saglık çok güzel özetlenmiş tablo

Federerin maç puanındaki ıska vurusundan sonra iyice umudum azaldı umarım final görebilir ama umudum az şu Rafa 3-0 3-1 ezer görünüyor
güzel turnuva olması dilegiyle

Spooky 22 Mayıs 2010 14:19  

djoker kazanacağı için sorun yok tabloda :)

mgunsel 22 Mayıs 2010 15:23  

verdasco'nun, nadal'ın muhtemel çeyrek final rakibi olmasına üzüldüm.
federerle karşılaşmasını(ve de kazanmasını) isterdim çeyrekte, sağlık olsun. Bu arada Wawrinka demişsin ama pek toprakçı değil sanki Wawrinka.. Ben de Gasquet'ten bir şey bekliyorum ilk turda Murray'ı eleyip o gazla bir şeyler yapabilir sanki..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP