20 Mayıs 2010 Perşembe

söderling neredesin?

Biz Roland Garros telaşında iken bu hafta tenisçiler sessizce son hazırlıklarını yapıyorlar. Erkeklerde tek turnuva var bildiğiniz gibi. Nice'de seribaşıların pek rahat bir turnuva geçirdiği söylenemez. Montanes, Kubot, Berrer ve Bellucci ilk iki turda elenirken Robin Söderling ise şaşırtmaya devam ediyor. Geçen yıl sakat Rafael Nadal'ı yenip Roland Garros'ta final oynayınca bir anda hayran kitlesi edinivermişti. 2009'un sonunu da iyi getirmişti İsveçli. 2010 toprak sezonu açıldı ve o eski halinden eser yok şimdi. Rafael'den alıp Roger'a veren Robin görevini tamamlamış bir adam edasıyla Bodrum'da yaşamaya başlamış gibi bir performans sergiliyor 2 aydır. Barselona'daki finali dışında, Roma Masters'ta üçüncü turda, Madrid Masters'ta ilk turda elenen İsveçli hızını alamadı ve Nice'de de ilk maçında Olivier Rochus'e mağlup oldu. 1.68. Söderling'in Roland Garros için tek avantajı seribaşı olacak olması şimdi. Hem de ilk 8'de.

Fernando Verdasco, Marcos Baghdatis ve Gael Monfils çeyrek finale yükselebilen seribaşılar. Baghdatis ilk turda Mario Ancic ile eşleşmişti ancak Hırvat raket maça çıkmadan çekildi.

Strazburg'daki WTA turnuvasında 1 numaralı seribaşı Maria Şarapova iki maç üst üste kazandı hele şükür. İkinci maçında yüzde 96 gibi ilk servisten puan çıkartma oranı yakalayan Rus raket RG öncesi güzel sinyaller veriyor. Çeyrek finalde Julia Görges ile karşılaşacak. Görges, Sybille Bammer'i eleyerek geldi. Anastasija Sevastova kazanmaya devam ediyor. RG'da kariyer zirvesi görebilir. Sorana Cirstea Britanyalı Elena Baltacha'ya yenildi ilk turda. Haftanın en şok sonucu bence. Baltacha ikinci turda sakatlandı. İngilizler panikte!


Varşova'daki turnuvada ise Elena Dementieva'nın elenişi Paris'te ondan bir şey beklememiz gerektiğini gösterir nitelikte. Yenildiği isim istikrarı olmayan ama oynadı mı bazı maçlarda çok iyi performans gösterebilen Bulgar Pironkova. 1 numaralı seribaşı Wozniacki de çeyrek final görürken bugün Jie Zheng ile karşılaşacak. Zor maç Danimarkalı için. Bartoli ve Oudin ilk turda elenen iki seribaşı.

1 yorum:

Spooky 20 Mayıs 2010 15:07  

Wozniacki iyi gitmiyor RG öncesi. Leblebi gibi turnuva oynarsa böyle olur normal. Hop kendime pay çıkardım :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP