4 Ekim 2008 Cumartesi

kısa bir ara

duymuşsunuzdur roger federer geçtiğimiz günlerde daha önceden katılacağını açıkladığı stockholm'deki turnuvaya katılmayacağını ve spora biraz ara vereceiğini duyurdu.. bu sene başında kendisine mononükleoz teşhisi konmuştu ancak o, bu hastalığa rağmen yine iyi mücadele ederek sıralamada çok aşağılara düşmeden ve hatta sezonun son grand slam'ini kazanarak buraya kadar getirdi.. fakat daha uzun yıllar zirvede kalmak istediği için tam sağlığına kavuşmadan ve yüzde 100'ü ile oynamaya başlamadan dönmek istemediğini açıkladı.. isabetli bir karar.. zira bu sezonu burada kapatmış olsa bile djokovic'in onu geçip ikinciliğe oturması neredeyse imkansız.. neredeyse diyorum çünkü djokovic sezon sonu turnuvası ile birlikte paris ve madrid masters turnuvalarını kazanırsa ikinciliğe oturacak ancak üçünü de kazanamayacağını hepimiz biliyoruz..

zaten federer için sıralamadaki şu anki yeri çok da önemli olmamalı.. eğer formunu tekrar yakalayıp 2006'daki federer'i ortaya çıkarırsa 4-5 grand slam daha kazanıp pete sampras'ın rekorunu kırmakla kalmaz belki çok uzun yıllar kırılamayacak bir rekora da imza atar.. o yüzden şu anda sıralamadaki durumunu düşünmeyip geleceği için karar alması yerinde bir hareket..

gelecek sezon belki de uzun zaman sonra en çekilmeli atp tour'u izleyeceğiz.. federer'in savaşması gereken tek isim yok artık.. rafael nadal, novak djokovic ve andy murray zaten seneye onu çok hırpalayacaklar.. juan martin del potro belki de bir grand slam'e ortak olmaya çalışacak, vatandaşı ve padawan'ı wawrinka yine yoluna taş koyabileceklerden.. daha küçük çakıl taşları kei nishikori, marin cilic, ernests gulbis, sam querrey sorun çıkarabilirler.. federer'in 2009'a tam dinlenmiş olarak başlaması lazım.. sezon sonu turnuvasına katılmasa dahi kimse ona kızmamalı.. çünkü bu kötü sonuçlar devam ederse ikinci bir henin vakasını yaşamayı tenisi seven kimse istemez..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP