11 Ağustos 2010 Çarşamba

nazar değdirmeden jelena dokic üzerine

16 yaşında Wimbledon çeyrek finali gördükten sonra kariyeri kötü bir baba ve sakatlıklar yüzünden parçalanan Yugoslav asıllı Avustralyalı tenisçi Jelena Dokic, sessiz sedasız yükselmenin peşinde. WTA Tur'un alt ligi sayılabilecek ITF Circuit'te üst üste üç turnuva kazanan 27 yaşındaki Dokic'in bu performansını Amerika Açık'ta da sürdürme olasılığı, hayatı kendi elinde olmadan piç edilmiş olması nedeniyle beni heyecanlandırıyor. Dokic, şu anda olması gereken yerden çok daha yukarılarda olmalıydı.

Wimbledon 2010 elemelerinin ikinci turunda o zamanlar dünya sıralamasının 569. basamağında bulunan Julie Ditty'e yenildikten sonra temmuz 12'de Fransa-Contrexéville'deki 50 binlik turnuvaya katıldı Dokic. Burada Rusların ileride çok işine yarayacak bir tenisçi olan 16'lık Daria Gavrilova'yı geçti. Finalde ev sahibi raketlerden Olivia Sanchez ile karşılaştı ve ilk seti kaybetmesine rağmen müsabakayı çevirerek şampiyon oldu.

Bir hafta dinlenen Avustralyalı, Bükreş'teki 75 bin dolar ödüllü turnuvaya adını yazdırdı. Bu turnuvadaki 5 maçını da kazanarak şampiyon olmayı başaran Dokic, geçen hafta Vancouver'daydı. Finale kadar yükseldi. Finaldeki rakibi, tıpkı onun gibi zamanında ilk 20 içerisinde bulunan Fransız Virginie Razzano'ydu. Dünya 124.sü Fransızı 6-1/6-4'lük iki set ile geçen Dokic üst üste üçüncü şampiyonluğuna ulaştı.

Bir ay önce 125 basamakta başladığı yolculuğunda şimdi ilk 100'de hatta 82. sırada Hırvatistan doğumlu raket. 15 maç üst üste kazandı. Ki asıl güzel olanı kazandığı ilk iki turnuva toprak, son turnuva sert zemin şampiyonaları. Koçu Glen Schaap'ın da katkısı var burada. Ana Ivanovic'in eski koçu. Galiba Andrea Petkovic'i de çalıştırıyor bu aralar. Bu haftayı dinlenerek geçiriyor Dokic. Haftasonu Rogers Cup elemlerine girecektir muhtemelen. Amerika Açık'a da wildcard alıp direkt ana tablodan katılması, fazladan 3 maç yapmaması anlamına geliyor, enerjisini daha verimli kullanması anlamına geliyor. Kura şansı da seninle olsu Jelena. Kim bilir, belki hayatta başına gelenler nedeniyle bundan sonrasını şanslı bir insan olarak geçirecek ve Wimbledon 2011'de final oynayacak...

2 yorum:

nuage 12 Ağustos 2010 19:48  

Nasıl güzel bir haber bu ya! Çok seviyorum bu kadını. Dilerim her şey güzel olur. Haydi be Dokic!

aliye 12 Ağustos 2010 23:26  

şu kızın yüzü bi gülsün artık...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP