11 Ağustos 2010 Çarşamba

rogers cup: trafik ve yağmur

Toronto'da ilk gün ilginçti. Hem sonuçlar ilginç, hem yaşananlar. Önce herkesin merak ettiği Nadal/Djokovic olayından başlayalım. Tabi ki çiftler oyununun teklere benzemediğini hepimiz biliyoruz. Bunun bir ispatı olarak da dünya sıralamasında 200'ün altında bulunan tenisçilerden oluşan çifte yenilen dünya 1 ve 2 numarasından oluşan ikili örnek gösterilebilir. Nadal/Djokovic ikilisi ilk seti kazandıkları maçı süper tie-break'te kaybetti. Kanadalı Pospisil/Raonic ikilisi genç yaşlarına rağmen kazandılar.

Teklerde Mikhail Youzhny ile Gilles Simon arasındaki maç sekiz saat sürdü. Öyle değil! İki kez yağmur engeline takılan müsabaka başladıktan sekiz saat sonra sona erebildi. Bu maçı daha ilginç kılan şey ise Fransız Simon'un trafiğe takılıp yarım saat gecikmesiydi.

Ev sahibi Peter Polansky, 13 numaralı seribaşı Jürgen Melzer'i geçmeyi başardı. Zaten son beş senedir en az bir Kanadalı tur atlamayı başarıyor burada. Thiemo de Bakker, İspanyol Feliciano Lopez'i geçerken, Ernests Gulbis zorlu sayılabilecek Bellucci'yi devirerek ikinci tura çıktı. İkinci gün ne yaptı?

Robin Söderling ile eşleşen Letonyalı salı günkü maçta ilk seti 6-4 hanesine yazdırınca heyecan yaptım itiraf edeyim. İkinci sette çok müsait bir pozisyonda servis kırma puanından yararlanamadı ve İsveçli buradan geri dönerek seti ve hatta maçı kazandı. Daha önce de dedim antrenörü olsam eşek suda gelinceye kadar döverim Gulbis'i. Ayrıca gün geçmiyor ki Tipsarevic bir müsabakadan daha sakatlanıp çekilmesin. Sağ ayak bileğinden sakatlanan Sırp raket Kohlschreiber karşısında ilk setin dördüncü oyunundan sonra bıraktı. Bak arkadaşına Janko. Troicki, 11 numaralı seribaşı Marin Cilic'i yendi. Bu çocuğa da bi gazla "Süper olacak, hobarey" dedim ama. Ümit yok sanki. Bob Brett kendine getir şunu.

İkinci gün Andy Roddick ve Fernando Gonzalez'in sakatlık ve hastalık yüzünden turnuvadan çekildiği haberi de geldi. Geçen hafta Washington'da final oynayan raketlerden David Nalbandian adaşı Ferrer'i yenmeyi başarırken, Marcos Baghdatis, Jeremy Chardy'e üç sette boyun eğdi. Yeni evli Çek raket Stepanek de elemelerden gelen Fabio Fognini'ye elendi. Vaidisova, evet.

Oy pembeli Federer de dün korttaydı. Pamuk şeker kıvamındaki elbisesiyle kortta bale yapan İsviçreli özellikle forehand kanadında müthiş oynadı. Bazen basit hatalar yapsa da forehand vuruşları mükemmel çalıştı dün. İlk set tie-break'inden üçü üst üste olmak üzere dört set puanı kaçırdıktan sonra beşinciyi affetmedi.

Salının sonuçları:
[3] R Federer (SUI) d J Chela (ARG) 76(7) 63
[5] R Soderling (SWE) d E Gulbis (LAT) 46 64 64
[7] T Berdych (CZE) d S Stakhovsky (UKR) 62 64

[9] F Verdasco (ESP) d E Schwank (ARG) 60 57 62
D Nalbandian (ARG) d [10] D Ferrer (ESP) 75 36 63
V Troicki (SRB) d [11] M Cilic (CRO) 64 76(2)
[15] G Monfils (FRA) d [LL] S Devvarman (IND)* 76(3) 63
[16] S Querrey (USA) d [Q] M Russell (USA) 36 61 64
S Wawrinka (SUI) d [WC] F Dancevic (CAN) 61 64
J Chardy (FRA) d M Baghdatis (CYP) 75 26 76(4)
P Kohlschreiber (GER) d J Tipsarevic (SRB) 22 ret.
[Q] F Fognini (ITA) d R Stepanek (CZE) 62 64
[Q] Y Lu (TPE) d [WC] P Duclos (CAN) 64 64
O Dolgopolov (UKR) d P Petzschner (GER) 16 62 76(4)
X Malisse (BEL) d M Berrer (GER) 76(2) 62
M Llodra (FRA) d S Giraldo (COL) 76(6) 75

Pazartesinin sonuçları
[12] M Youzhny (RUS) d G Simon (FRA) 64 64
[WC] P Polansky (CAN) d [13] J Melzer (AUT) 76(6) 64
[14] N Almagro (ESP) d [Q] I Marchenko (UKR) 75 57 64
S Stakhovsky (UKR) d R Gasquet (FRA) 75 61
V Hanescu (ROU) d [WC] M Raonic (CAN) 64 64
T Robredo (ESP) d [Q] J Nieminen (FIN) 61 64
T de Bakker (NED) d F Lopez (ESP) 76(2) 63
E Gulbis (LAT) d T Bellucci (BRA) 61 64
J Chela (ARG) d A Falla (COL) 60 63
J Benneteau (FRA) d [Q] D Istomin (UZB) 64 64
[Q] K Anderson (RSA) d L Mayer (ARG) 76(2) 64

(Foto: Reuters/Getty)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP