14 Ağustos 2010 Cumartesi

rogers cup: dördünüze dördünüz

... bayram etsin gözümüz. Toronto Roger Cup'ta dünya sıralamasının illk dört basamağındaki tenisçiler yarı final biletlerini kaptılar. Federer ve Nadal rakipleri karşısında kabuslar görürken, Murray ve Djokovic çok rahat kazandılar.


 
Bu yıl Federer'i iki kez mağlup etmeyi başaran Tomas Berdych üçüncü kez zıplamak adına dün İsviçreli'nin karşısındaydı. Roger'ı bir yıl içinde üç kere yenebilen dört isim var şu an aktif tenis oynayan. Nadal, Djokovic, Nalbandian ve Murray (bunu yanlış hatırlıyor olabilirim). Hatta Nadal altı kere de yenmişti. Berdych bunu başaran beşinci isim olamadı. Olmaya 1 oyun uzaklıktayken bile. İlk iki seti karşılıklı paylaştılar. Son sette Çek raket 5-2 öne geçti. Buradan seti ve maçı verdi.

Nadal'ın da rahat bir müsabaka çıkardığı söylenemez. Kohlschreiber'a ilk seti verdikten sonra ikinci sette erken bir break ile öne geçti. Alman raketin bu yıl ilk 10 karşısında sadece bir galibiyeti vardı. İkincisi olmadı. Çeyrek finalde ilk dört arasında en rahat eşleşme Djokovic'teydi. O da artık kolay maçlarda boğulmayacağını gösterdi ve kolay bir galibiyet aldı Fransız Jeremy Chardy karşısında.

Beni en çok şaşırtan sonucu Murray aldı. Sakatlıktan sonra geçen hafta Washington ile kortalara dönen ve şampiyon olan, bu hafta da üst üste maçlar kazanarak galibiyet serisini 9 maça çıkartan (Davis Cup maçlarını da sayarsak 11) David Nalbandian'ı 6-2'lik iki setle güle oynaya geçti. Geçen sene burada şampiyon olmuştu Britanyalı. Finali görürse 4 numaraya da tutunmuş olacak.

Bu akşam Nadal-Murray ile Federer de Djokovic ile karşılaşıyor.

(3) R Federer  d. (7) T Berdych      63 57 76(5)
(2) N Djokovic d. J Chardy    62 63
(4) A Murray d. D Nalbandian    62 62
(1) R Nadal d. P Kohlschreiber    36 63 64

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP