13 Ağustos 2010 Cuma

bir zamanlar fakir ama gururlu bir genç vardı

Üç hafta önce Rogers Cup organizatörleri Ana Ivanovic'e wildcard teklif etmeyerek şok bir karara imza atmışlardı. Dört yıl önce burada şampiyonluk yaşamış bir tenisçinin eleme oynayacak olmasına ses çıkartılmadı. Bununla da kalsalar iyi. Çünkü bunu yaparak "ahmak" olduklarını duyurmuş oluyorlardı sadece. Fakat turnuva direktörü Eugene Lapierre yaptığı açıklamalar ile resmen haddini aştı. Sırp rakete wildcard verilmemesi üzerine tenisseverlerden gelen tepkilere karşı yaptığı savunmada şunları söylemişti:

"Evet, bu turnuva için çok şey yaptı, neredeyse bir yılını kurtardı. Karizma sahibi. Herkes onu beğeniyor. Ama gerçek şu ki, oyunuyla bir wildcard'ı hak etmiyor. Sakatlanıp turdan uzak kalan ve düşen bir oyuncu değil. Ne yaptıysa kendi kendine yaptı."

Yargıçlık kisvesi altında yapılan kişisel görüşler. Turnuva direktörünün asla söylememesi gereken şeyler. Wildcard'ın amacının sadece yerel tenisçilere profesyonel arenada mücadele etme hakkı vermek olmadığını biliyoruz. Evet isteyen turnuvalar bunu sadece bu amaç için kullanabilir. Fakat turnuvanın geçmişine baktığımızda daha geçen sene çocuk yaptıktan sonra tura geri dönen Kim Clijsters'a wildcard verildiğini görüyoruz. Zamanında Mary Pierce'a da verilmişti. Yani sadece Kanadalı gençlere verilmiyor.

Ana'yı en çok eleştirenlerden biri de benim. Zamanında yerden yere vurduğum da oldu. Oynadığı tenisle wildcard'ı hak ediyor mu? Etmiyor. Wimbledon vermezse anlarım, Amerika Açık vermezse anlarım. Ama zamanında Rogers Cup'ın tabiri mazur görün, kıçını kurtarmış olan bir tenisçiye gerekli geri dönüşü yapmak zorundasın. Çünkü hak etmiştir onu. Bu zamana kadar ihtiyacı olmadı. Geçen sene bu zamanlar o kadar kötü gidişe rağmen 20'lerdeydi sıralamada. İlk defa buna ihtiyacı olduğunda eski şampiyonunu yüz üstü bırakıyorsun.

Ana'yı bu kadar eleştirdikten sonra Bay Lapierre ne yaptı? Salı günü Ivanovic'in menajerleri ile görüşüp wildcard teklif etti. Tepkilerden dolayı sadece. Hödük amirim afedersin. Ve Ana resmi sitesinden çok nazik bir dille geri çevirdi bunu:

"Montreal'de oynamayı çok isterim ama Bay Lapierre'nin Montreal Gazetesi'ne hakkımda söyledikleri beni oldukça incitti. Bu yorumların gerekli olduğunu düşünmüyorum ve sözleri daha önce menajerlerime söyledikleri ile çelişiyor. (Kanada dışından olduğu için wildcard alamaması)

"Benim ilk isteğimin geri çevrilmesi değil sorun. Elemelerde de oynamaktan mutluluk duyardım. Ancak bu röportaj ile bazı sınırların aşıldığını düşünüyorum. Ne yazık ki bu turnuvada artık kendimi evimde hissetmeyeceğim"

Montreal'de mücadele etmeyecek Sırp raket. Bu hafta Cincinnati'de ise bu hırsla üç maç üst üste kazandı. Azarenka, Shvedova ve Vesnina'yı yenerek çeyrek final gördü. Amanmuradova ile oynayacak ki son dörde kalma şansı çok yüksek. Bay Lapierre'de kafasını duvarlara vursun. Bu açıklamalarından sonra turnuvası büyük prestij kaybına uğradı.

2 yorum:

nuage 13 Ağustos 2010 08:58  

Hakikaten saçmalamışlar. Ben bir tenisçi olsaydım sadece bu açıklamalar yüzünden turnuvadan çekilirdim. Ana Ivanovic dışındakilerden birinin buna tepki göstermesi gerekiyor bana kalırsa.

lembo 13 Ağustos 2010 09:07  

cıvık müdürüm afedersin.. inşallah cincinati'yi kazanır ana..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP