5 Mayıs 2010 Çarşamba

roma: sakın uyandırmayın, lütfen

Manşeti değiştirdim. Evet. Safina'dan görecektim bugünün Roma yazısını ama Ana Ivanovic'in galibiyeti her şeyi değiştirdi. Evet efendiler. Ofisten çıkarken Ana ilk seti Azarenka karşısında 6-4 almış ikincisinde 1 break farkla gerideydi. Eve geldiğimde kazandığını gördüm. Hem de tie-break'e falan gitmeden. 6-4/6-4. Set alır demiştim, maçı kazandı. Öeh! Rüya gibi olduğunu biliyorum. Beni uyandırmayın...

İzleyebildiğim kadarıyla bir kaç servis hatası dışında düzelmişti servisleri. Tek Grand Slam'ini kazandığı zeminde oyununu yükseltmesi ve özellikle geçen hafta Pennetta karşısında izlediğim Belaruslu Vika'yı set vermeden yenmesi beni sevindirdi açıkçası. (Her ne kadar Azarenka'nın bacağında sorun varsa da) Zamanında golfçülerin peşinden ülke ülke dolaşması ve en son SI'ya soyunması tepemin tasını attırmıştı. Kendisi ile küsmüştüm. Barışabilirim. Bunu yapabilirim. En azından tekrar yenilmeye başlayıp sıvayana kadar mutlu olabilirim.

İstatistiklere baktığımda ilk servisin oyuna girme oranı yine düşük. Vika'nın yüzde 80'ine oranla yüzde 60. Ama ikinci servisten puan çıkartma oranı özellikle ilk sette harika, maç genelinde ise tatmin edici geldi bana. Bu kızın en büyük sorunuydu servisleri. Amerika Açık'taki top fırlatması gözümün önünden gitmiyor. Bondarenko'ya yenilmişti. Üçüncü turdaki rakibi Elena Dementieva. Zor bir rakip daha.

Dinara bu raket. Tenis bununla oynanıyor. Tanımlanamayan Uçan Cisim muamelesi yapma lütfen.

Dinara Safina, Avustralya Açık dördüncü turunda Maria Kirilenko'ya yenildikten sonra geçen haftaya kadar sırtındaki sakatlık nedeniyle kortlardan uzak durdu ve iyileşmeyi bekledi. Geçen hafta Stuttgart'ta ilk turda Szavay'ı yendikten sonra (ki Szavay bu hafta 1 numaralı seribaşı olduğu Estoril'de ilk turda Sevastova'ya yenildi) ikinci turda Shahar Peer'e elenmişti. Maçtan sonraki basın toplantısında da sırtındaki sakatlığın tam olarak iyileşmediğini ve rahatsız ettiğini söylemişti. Bu hafta Roma'da ilk turu bye geçen Rus raket ikinci turda 20 yaşındaki Dulgheru ile karşı karşıya geldi. Ve ona da maç kaybetmeyi başardı. Maça çok kötü başlayan Safina iki kez üst üste servis kırdırarak 4-0 geriye düştüğü ilk sette önce servis kırarak sonra da kendi servis oyununa tutunarak 4-2'ye getirdiyse de durumu, diğer servis kırma dezavantajını gidermeyerek seti 6-4 kaybetti. İkinci sette 6-5 gerideyken maça tutunmak için servis karşılayan Rus raket burada servisi kırıp tie-break'e götürmeyi başardı seti. Tie-break'i kazanarak setlerde durumu eşitledikten sonra kontağı kapattı. Son seti 6-1 kaybetti.

Bu sonuç Rus raketin artık yavaş yavaş ilk 10'a "Haydi eyvallah" deyişi oluyor. Burada geçen yıl şampiyon olan Safina gelecek pazartesi kaybettiği puanlar neticesinde 4 numaraya gerileyecek yanlış hesaplamadıysam. Bu haliyle de Roland Garros da erken bir çıkış olası gözüküyor. Geçen sene final oynadığı Fransa'dan ilk turlarda elenmesi demek yaklaşık 1000 puanlık bir düşüşü de beraberinde getirecek. 

İtalyanlara nazar değdirdim. Kutlayın beni! Bugün önce 13 numaralı seribaşı Francesca Schiavone, iyi ve çok ters bir toprak oyuncusu olan İspanyol MJ Martinez Sanchez'e iki sette yenildi; ardından 12 numaralı seribaşı Flavia Pennetta, Lucie Safarova karşısında hiç varlık gösteremeden kaybetti. E geçen hafta da erken elenmişti de Fed Cup'a vermiştim. Tablonun en alt çeyreğinde oldu bunlar. En alt çeyrekteki 4 ikinci tur müsabakasında da bir taraf İtalyandı ve hepsi de yenildi. Carolien Wozniacki de İtalyan devirip üst turu görenlerden ve üçüncü turda MJ Martinez Sanchez ile karşılaşıyor. Bugüne kadar 2 kez oynayıp ikisinde de kaybettiği abla.

Uzun bir aradan sonra turnuvalara geri dönen Serena Williams, İstanbul'da yakından görüp şekerliğine hayran kaldığım Timea Bacsinszky karşısında müsabakanın başlarında zorlandı. Amerikalı'nın servisini üst üste iki kez kırarak 4-1 öne geçen Macar kökenli İsviçreli raket buradan sonra sete tutunamadı. Bir anda forehandlerdeki duyguyu kaybeden ve felaket şutlar çıkaran Timea'ya, Serena'nın fileye taktığı toplar da yeterli olmayınca ilk rakibini 5-5'te yakalayan dünya 1 numarası ilk seti tie-brak ile ikinci seti de 6-1 gibi farklı bir skorla kazandı. Venus Williams da ilk maçında bir başka İsviçreli Patty Schnyder'i  6-2'lik iki set ile alt ederek üçüncü tura yükseldi. Serena ikinci turda, önceki hafta Fed Cup'ta gözyaşlarına boğulan Andrea Petkovic ile eşleşirken, Venus'ün rakibi Stuttgart'ta yarı final gören Shahar Peer.


Günün Sonuçları:
(1/WC) S Williams (USA) d. T Bacsinszky (SUI) 76(2) 61
(2) C Wozniacki (DEN) d. (WC) M Elena Camerin (ITA) 61 60
A Dulgheru (ROU) d. (3) D Safina (RUS) 64 67(5) 61
(4) V Williams (USA) d. P Schnyder (SUI) 62 62
(6) E Dementieva (RUS) d. Y Shvedova (KAZ) 64 75
(7) J Jankovic (SRB) d. (Q) B Mattek-Sands (USA) 63 36 61
(8) A Radwanska (POL) d. R Vinci (ITA) 61 60
A Ivanovic (SRB) d. (9) V Azarenka (BLR) 64 64
(11) Y Wickmayer (BEL) d. A Rezai (FRA) 63 67(2) 75
L Safarova (CZE) d. (12) F Pennetta (ITA) 61 62
MJ Martínez Sánchez (ESP) d. (13) F Schiavone (ITA) 62 62
(14) N Petrova (RUS) d. K Srebotnik (SLO) 64 64
(16) S Peer (ISR) d. P Hercog (SLO) 26 75 63
D Cibulkova (SVK) d. A Brianti (ITA) 63 64
A Petkovic (GER) d. P Kvitova (CZE) 63 64

Çarşambanın Programı:
Center Court (from 13.00hrs)
1. S Williams vs. A Petkovic
2. V Williams vs. S Peer
3. Y Wickmayer vs. J Jankovic
4. E Dementieva vs. A Ivanovic (NB 20.30hrs)
5. Peschke/Srebotnik vs. Dushevina/Jans

Pietrangeli (from 13.00hrs)
1. N Petrova vs. A Dulgheru
2. D Cibulkova vs. M Kirilenko
3. A Radwanska vs. L Safarova
4. MJ Martínez Sánchez vs. C Wozniacki

1 yorum:

f ı R a t 5 Mayıs 2010 09:31  

http://www.sonyericssonwtatour.com/SEWTATour-Archive/posting/2010/709/OP.pdf

çarşamba programı

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP