5 Mayıs 2010 Çarşamba

roma: mj yine yaptı

Bayan Drop Shot yine başardı. Şu sıralar kadınlar tenisindeki en etkili drop-shotlara sahip isim olduğundan neredeyse emin olduğum Maria Jose Martinez Sanchez dünya 2 numarası Wozniacki karşısında üçüncü maçını da kazandı. Daha ilk oyundan filenin arkasına gönderdiği toplarla Danimarkalı'nın "Offf yine mi?" sorusunu sormasını sağlayan İspanyol raket korttan 6-4/6-2'lik skorlarla galip ayrılarak Roma'da çeyrek finale yükseldi. Caro'nun puan çıkartabilmesi Sanchez'i koşturmasına bağlıydı. İlk 3 oyundan sonra bunu yaptı da. Farklı köşelere vurduğu toplarla rallilerin kontrolünü biraz da olsa ele geçirebildi ama isabet de bir yere kadardı.
Wozniacki geçen sene de burada ikinci turda kaybettiğinden puanında bir düşüş olmayacak.

MJ Martinez Sanchez'in rakibi son haftaların formda ismi Lucie Safarova. Çek raket A-Radwanska'yı ilk seti kaybettiği maçta yenmeyi başardı. Geçen hafta Wozniacki'yi mağlup etmişti. Şimdi iki Woz fatihi bakalım neler yapacak.

Serena Williams ilk maçında, Bacsinszky karşısında beklenmedik bir şekilde 4-1 geriye düşüp seti çevirmişti. Bugün Andrea Petkovic'e bir set kaybetti 6-3 ile ama son seti 6-0 kazanarak, "Kızdırmayın yoksa bu topu boğazınızdan içeri sokarım" dedi gibi oldu sanki. Abla Williams da Shahar Peer'i iki sette geçmeyi başardı. Ailecek çeyrek finale çıktılar.

Serena, Maria Kirilenko ile karşılaşacak. Makiri toprakta güzel sonuçları bulunan Dominika Cibulkova'ya ilk seti kaptırdığı müsabakayı 4-6/6-1/6-1 ile kazanarak bu yılki üçüncü toprak kort turnuvasında ilk defa çeyrek final görmüş oldu. Daha önce Cirstea'ya ve Shvedova'ya yenilmişti. Bu hafta onalrdan çok daha iyi bir toprakçıyı (all-arounder aslında) Kuznetsova ve onların ayarında bir ismi mağlup ederek geldi son sekize. Eğer gününde olursa Serena'yı yenebilir. Venus Williams ise Jelena Jankovic ile karşılaşıyor. JJ sakatlıklarla boğuşmadığı zamanlarda tenis oynamaya çabalıyor. Wickmayer'e sadece iki oyun vererek tur atladı Sırp raket.

Günün Sonuçları:

(1/WC) S Williams (USA) d. A Petkovic (GER) 62 36 60
MJ Martínez Sánchez (ESP) d. (2) C Wozniacki (DEN) 64 62
(4) V Williams (USA) d. (16) S Peer (ISR) 63 64
A Ivanovic (SRB) d. (6) E Dementieva (RUS) 61 76(5)
(7) J Jankovic (SRB) d. (11) Y Wickmayer (BEL) 62 60
(14) N Petrova (RUS) d. A Dulgheru (ROU) 60 36 62
M Kirilenko (RUS) d. D Cibulkova (SVK) 46 61 61

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP