5 Mayıs 2010 Çarşamba

estoril: federer'den yılın ilk toprak zaferi

Estoril'de Roger Federer sezonun ilk toprak kort galibiyetini aldı. Bjorn Phau karşısında set kaybetmeden. Üçüncü turdaki rakibi Arnaud Clemet. Tablonun üst kısmında belli olan diğer çeyrek final eşleşmesinde Albert Montanes ile Pablo Cuveas yarı finale çıkmaya çalışacaklar. Tablonun alt tarafında 2 numaralı Ivan Ljubicic çekilince Monfils rahat bir enfes almıştır diye düşünüyorum.

Kadınlarda ise 1 numaralı seribaşıyı eleyen Anastasia Sevastova, 40'lık Kimiko teyze karşısında bir set ve 4-2 öndeyken Japon tenisçinin sağ baldırındaki sakatlık nedeniyle maçtan çekilmesiyle çeyrek finali gördü. Adaşı Rodionova ile karşılaşacak çeyrek finalde.

Tabloda kalan üç seribaşı da bugün maçlarını kazandı ve Medina Garrigues ile Shuai Peng eşleştiler. Tablonun alt tarafından Lucky Loser olarak ana tabloya giren ve bu psikoloji ile 6 nolu seribaşı Rybarikova'yı ilk turda eleyen Jarmilla Groth çeyrek final gören bir diğer Avustralyalı. Rakibi Arantxa Parra Santonja. İspanyol raket Julia Görges'i mağlup ederek son sekize kaldı.

En alt çeyrekte ise bir Arantxa daha var ama İspanyol olmayan. Elemelerden gelen Hollandalı Arantxa Rus zorlu rakibi Kirsten Flipkens'i iki sette alt etti ve Sorana Cirstea'nın rakibi oldu. Romen raket de güzel bir toprak sezonu geçirmeye aday. Ev sahibi, 17'lik Larcher de Brito'yu 7-5'lik iki setle yendi.

Günün Sonuçları:
(2) S Cirstea (ROU) d. (WC) M Larcher de Brito (POR) 75 75
(4) A Medina Garrigues (ESP) d. E Makarova (RUS) 62 63
(7) P Shuai (CHN) d. T Malek (GER) 62 61
A Sevastova (LAT) d. K Date Krumm (JPN) 61 42 ret.
A Parra Santonja (ESP) d. J Goerges (GER) 36 75 62
A Rodionova (AUS) d. S Voegele (SUI) 64 26 63
(Q) A Rus (NED) d. K Flipkens (BEL) 76(4) 61
(LL) J Groth (AUS) d. K Barrois (GER) 26 61 75

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP