8 Mayıs 2010 Cumartesi

estoril: vurun abalıya

Albert Montanes d. Roger Federer 6-2/7-6

Estoril'deki karma turnuvada erkeklerde tabloda en elle tutulur isim Roger Federer'di. Monte Carlo'daki turnuvayı atlayan ve Roland Garros öncesi Estoril'e gideceğim ben diyen İsviçreli'nin neden Masterslar'dan kaçtığını da doğru anladım sanırım. Roma Masters'ta ilk maçında Ernests Gulbis'e yenildi dünya 1 numarası. Estoril'de ise Phau ve Clement'ı yendikten sonra yarı finalde Albert Montanes gibi sıradan bir adama da boyun eğdi. İkinci set tie-break'ini 5-2'den verdi Federer.

Tabii Federer bu, Grand Slamler'de her zaman farklı oynar. Çok iyi oynar. Ama bu gidiş pek de iyi değil. Geçen yılki zaferinde, Silahşörler Kupası'nı ilk kez kaldırmadan önce Madrid'de Nadal'ı yenmişti. Şimdi toprakta doğru düzgün maç kazanamıyor. Oynadığı 4 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyet. Bu hafta Madrid'te, iki hafta sonra da Paris'te şampiyonluklarını ve puanlarını korumaya çalışacak Federer. Madrid'de ve Paris'te erken vedalar onun 1 numaraya da vedası anlamına gelebilir. Şurada Sampras'ın en çok 1 numarada kalma rekoruna 6 hafta kala olacak iş değil. 

Albert Montanes finalde ev sahibi raket Frederico Gil ile oynayacak. Gil, Marsel ile Challengerlar'da takılan bir isim. Düşünün ne kadar cacık bir turnuva olduğunu, düşünün Federer'in şu aralar ne kadar kötü oynadığını.


1 yorum:

nuage 9 Mayıs 2010 10:16  

Ne güzel haberler bunlar! :))

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP