8 Mayıs 2010 Cumartesi

sihirli kutu'da yeni bir hafta

 
Bu hafta Madrid'deyiz. Caja Magica'da heyecan var. Karma turnuva olan Mutua Madrilena Madrid Açık turnuvasında kadınlar ana tablo kuraları dün çekildi ve bugün mücadeleye başlıyorlar. Erkeklerin ise kurası gün içinde belli olacaktır.

Bu hafta Real Madrid'in şampiyonluğunun kutlanacağı başkentteki turnuvada ilk 10 yine eksiksiz olarak arz-ı endam edecek. Bugün sonuçlanacak olan Roma'daki turnuvada yarı final oynayan 4 isim, Serena Williams, Jelena Jankovic, MJ Martinez Sanchez ve Ana Ivanovic ilk turu bye geçtiler.

İşte talihsizliğin daniskası burada vuku buldu. Ana Ivanovic ve Jelena Jankovic ikinci turda birbirleri ile eşleşti. Şaka gibi bir olay. İki tenisçi de son iki senelerine baktığımızda, oynadıkları tenise oranla kendilerini aştılar bu hafta. Özellikle Ana'ya üzüldüm. Williamslar'ı aynı arka arkaya turnuva dışına iten Jankovic ile oynamak zorunda kalacak. Bu hafta iyi bir şeyler yapabilseydi seribaşı olma ihtimali bile vardı Roland Garros'ta. Ama Jankovic bu haftaki tenisiyle ezer vatandaşını. Tek kurtuluş, JJ'in her zamanki gibi bir tarafının sakatlanması ve tam performansını gösterememesi olur Ana adına.

Serena'nın kurası kolaya benzer. Hiç sevmediği "-ova"lar ile dolu bir çeyrekte mücadele edecek. Dementieva, Sharapova, Petrova o çeyrekteki seribaşılar. Şarapova'nın dönüş turnuvasındaki performansını merakla bekliyorum. Geçen sene RG'da hiç fena oynamamıştı. Ama ilk turda LucieSafarova ile karşılacak Rus raket. Safarova da son haftaların formda gacısı.

Ana ve Jelena'nın olduğu çeyrek ikinci çeyrek. Cıngıllı daşlı çeyrek (Öfff). Bu çeyrekteki seribaşılar Dinara Safina, Flavia Pennetta ve Marion Bartoli. Seribaşılardan daha seribaşı bir isim daha var ki ona da literatürde Justine Henin diyoruz. Juju ilk turda ters bir isim ile Rezai ile oynuyor. Geçerse karşısına kim geliyor? SA-Fİ-NA!

Juju'nun emekli olmasındaki etmenlerden biriydi Safinaz. Berlin'de Belçikalı'yı yenerek kendisini sorgulamasına neden olmuştu. "Dinara bile yeniliyorsam belki de bırakmalıyım" demiştir Henin. O zamanlar yeni yeni rüştünü ispat ediyordu Rus raket. Fed Cup'tan sonra kötü bir "iki hafta" geçiren Pennetta'nın ilk tur rakibi ise Sorana Cirstea. Romen raket Estoril'de yarı final gördü bu hafta.  Yine bir Clash of the Babes vakası. Cirstea kazansın.

Üçüncü çeyrekte Venus Williams, Sikiyavone, Radwanska ve Samantha Stosur vae. Radwanska-Kirilenko ilk tur eşleşmesi dikkat çekiyor ki ikisi çiftler partneri. İki choker Oudin ile Zvonareva da ilk turda eşleşmişler. Görece kolay bir çeyrek. Buradan gelecek yarı finalistin finale çıkacağını düşünmüyorum.

2 numaralı seribaşı Caro son çeyrekte, tablonun en altında elemelerden gelecek rakibini bekliyor şu an. İkinci tırda Rybarikova-A Bond maçının galibi ile oynayacak. Bu çeyrekte Azarenka, Na Li ve Kuzy var. Kuzy'nin performansı yerlerde sürünüyor ve Shahar Peer gibi çakal birini seçmiş. Çakal diyorum nerede bocalayan biri var yenmekten çekinmiyor İsrailli.

Serena, Juju, Sikiyavone, Azarenka yarı final tahminlerim. Hiçbiri tutumayacak ama bahis falan oynamayın. 

Madrid Kadınlar Ana Tablosu

3 yorum:

K. A. 8 Mayıs 2010 19:22  

Na Li üzebilir bence tablonun alt tarafını. Çok seviyor Na Li bu işleri.

Spooky 8 Mayıs 2010 23:33  

Na Li "underdog" olduğu maçı kazanır. :)

Şarapova'ya gelince Nuage'ın askerden dönmesi Şarapova'ya kesin olumlu yansır :)

Açıkcası şu anki form ve fiziksel durumunu net bilmiyorum ama toprak kortun Şarapova'nın sakatlığını zorlayıcı özellikleri var. Şansı da yardım ederse bir şeyler yapabilir.

nuage 9 Mayıs 2010 10:27  

Ben dönüyorum. Şarapova'ya olumlu bir şeyler yansıyatacaktır hakikaten. Ben iyi bir şeyler bekliyorum Şarapova'dan. Geçen sene de sakatlık dönüşü gelmişti yine. Aynı şeyler yapılıyor gene. Umarım iyi bir şeyler yapabilir. Bekleyip göreceğiz. Artık o servislerini oturtması lâzım. Servisleri oturttuysa sorun göremem. Tamamen karşı tarafın iyi oyunuyla kaybeder. O da normal olur. Kendi kötü oyunuyla kaybetmesin de gerisi bana koymuyor.

Selamlar hepinize. Şafak altı haftaya evde kahvaltı! :))

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP