2 Mayıs 2010 Pazar

estoril'in kadınlar tablosu

Estoril'de karma bir turnuva var bu hafta. Onların kuralarına da bir göz atalım.

WTA'de bu haftaki esas turnuva Roma'daki. Estoril'in verdiği paranın yaklaşık 10 katını veriyor Roma. Bu yüzden üst sıralardaki tenisçilerin İtalya'da olduğu haftada Portekiz'de olmak orta sıra tenisçileri için bir fırsat teşkil ediyor. Agnes Szavay'ın 1 numaralı seribaşı olduğu turnuvada, Cirstea, Wozniak, Garrigues gibi isimler var.

Macar raket Szavay ilk turda Sevastova ile oynuyor. Letonyalı raket sezona iyi başlamıştı. Dubai'de elemelerden gelip çeyrek finalin kıyısından dönmüş, Monterrey'de yarı finale kadar yükselmiş üç sette Pavluçenkova'ya yenilmiş ve Indian Wells'te de Ana Ivanovic'i mağlup ederek üçüncü turu görmüştü. Fakat toprak sezonuna çok kötü başladı. Charleston'da Sofia Arvidsson'a feci bir şekilde yenildi.

Üst taraftaki bir diğer seribaşı Anabel Medina Garrigıes'in yolu da finale kadar açık. Ama bu tür turnuvalarda sürprizler olur. Stuttgart'ta bile neler oldu bu hafta. Alt sıralardaki tenisçilerin agresif oynayarak kendilerini göstermeye çalıştıkları bu tür turnuvalarda kesin konuşmak iyi değildir genelde.

Tablonun alt tarafında Sorana Cirstea çeke çeke vatandaşı Olaru'yu çekti. İkinci turdaki rakibini belirleyecek olan müsabaka ise çok ilginç. Bundan iki sene önce görsem heyecandan 200 atacak kalbim şimdi Cornet-de Brito eşleşmesini görünce sakin kalıyor. Fed Cup'taki zaferden sonra hayat kıvılcımları gösterip Fez'de yarı final gördü. Cebelitarık'ın öte tarafında ev sahibi raketlerden 93 doğumlu Michelle Larcher karşısında ne yapacağı merak konusu benim için de.

Romen raketi tablonun alt tarafında rahatsız edebilecek isimler ise Rybarikova, Craybas ve Flipkens.

Estoril WTA Ana Tablo

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP