5 Mayıs 2010 Çarşamba

roma: ajde strikes back

Ana Ivanovic'in şans eseri mi, şuursuzca mı böyle oynadığını bilmiyorum. Ama devam etsin istiyorum. Servis atamayan, topa vuramayan, top fırlatamayan Ana yok bi kaç gündür.

Dün dünya 10 numarası Vika Azarenka'yı mağlup eden Sırp raket bugün de 6 numara Elena Dementieva'yı set vermeden geçti ve çeyrek finale yükseldi. İlk sette muazzam bir oyun sergiledi Ana 1 kez servisini kırdırdı ama 3 kez de rakibinin servisini kırdı.

İkinci set karşılıklı ikişer kez servis kırmalarla başladı. Dementieva servisine ilk kez maçın 12. oyununda tutunabildi. 11 oyunda kazandığı üçünü Ana'nın servislerini kırarak hanesine yazdıran Rus raket zor da olsa ikinci sette servisine tutunup 3-2 öne geçmeyi başardı. Fakat bizim çocuk heyecan yaptığını çok belli etmeye başladı. Kolay mı? İki yıl boyunca devamlı bir iniş, isimsiz tenisçilere yenilişler... Gün geliyor ve bir gün önce ilk 10'dan bir ismi yeniyorsun, diğer gün dünyanın en iyi tenisçilerinden biri karşısında ilk seti 6-1 alıyorsun. Üst üste alınacak bu iki galibiyet Ana Ivanovic'e kaybettiği saygıyı tekrar geri getirecekti. Öncelikle kendine olan saygısını. Ve güvenini. Bu yüzden heyecanlanmasını doğal karşılıyorum. Ayların biriktirdiği bir hırs ve yıkım var içinde.

Sette durum 3-3 iken Dementieva'nın servisinde servis kırma puanı yakalayan ve ralli sırasında harika savunma yapıp Dementieva'yı kötü voleye zorlayan Sırp raket bomboş bir forehandi fileye takıp poposunun üzerine oturunca içim burkuldu. Bu sayıyı alsa 4-3 öne geçecek ve kendi attığı servisi de ne yapıp edip alacaktı. Yapamadı. 4-3 geriye düştü. Ama işte bu iki sene içerisindeki Ana'dan farklı olarak bir sonraki oyunda harika oynadı. Kendi servis attığı oyunu sıfıra karşı kazanıp 4-4'e getirdi durumu. 2008 RG sonrası Ana olsa, burada o oyunu kaybeder maçı bitirirdi. Karşılıklı oyunlarla tie-break'e gitti set. Ana 4-2 geriye düşse de buradan gelip oyunu 7-5 kazandı. Tebrikler Ana, tebrikler Heinz Gunthardt!

Dementieva için ise söyleyeceğim farklı bir şey yok. Servisi olsa turu uzun yıllar domine ederdi. Servissiz uzun yıllar ilk 10'da kalmayı başardı.

2 yorum:

dream_eater 6 Mayıs 2010 14:31  

Böyle kendini geliştirmeye çalışan hatta geliştirebilen bir insan nasıl hala servis atmayı öğrenemez aklım almıyor... Fenerbahçe gibi kadın. Sevip desteklesem de her daim geriyor beni.
Bu konuda birşey sormak istiyorum aslında, şimdi aklıma geldi. Dementieva bugüne kadar hiç çalıştırıcısını değiştirdi mi? Anneye laf söylenmez, kan alır valla ama artık değiştirmesi gerekiyor bence.(bkz: söz konusu ivanovic) Yoksa bu kadın bu tenis sevgisi ve hırsıyla 40ına kadar sıralamada yavaş yavaş düşerek turda kalır, hala GrandSlam alamaz, olan destekleyenlerine olur. Kanser oluruz.

onur 6 Mayıs 2010 15:16  

Zamanında Olga Morozova ve John van Lottum (çok kısa bir süre) ile çalışmışlığı var. Servis zor iş. Şarapova'nın sakatlıktan sonra toparlayamamasının, Ivanovic'in düşüşünün asıl sebebi servisleri.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP