7 Mayıs 2010 Cuma

roma: ...ve şimdi kardeşim gelip seni dövecek

...dedi siyahi kadın.

Afedersiniz yuha! Jelena Jankovic, Venus Williams'ı 6-0/6-1 yendi. Bu ikilinin daha önce yaptığı maçlarda bir taraf hiç bu kadar baskın olmamıştı. Tamam 4 toprak kort maçının üçünü JJ kazanmıştı ama müsabakaların hepsi üç sette sonuçlanmıştı. Hatta 10 maçın sadece ilki iki sette Williams üstünlüğü ile bitmişti. Bu yüzden asla asla asla istatistiklere güvenmeyin.

Williams'ın ilk servisi oyuna sokma oranı yüzde 41, bu yüzde 41'in de yüzde 63'ünden puan çıkartabilmiş. Basit bir hesapla kullandığı kullandığı her 4 ilk servisin üçünden puan alamadığını görüyoruz Amerikalı raketin. İkinci servisten puan çıkartma oranı sadece yüzde 19. Re-za-let!

Jelena, Kirilenko'yu parçalayan Serena ile yani Venus'ün kardeşi ile yarı final mücedelesi verecek. Serena Williams ise maç oynadıkça açılıyor. İlk iki turda maç içerisinde zorlandığı zamanlar olmuştu Amerikalı'nın. Bugün, turnuvada oynadığı rakiplerin en güçlüsü olan Maria Kirilenko karşısında baştan sona dominanttı ve kontrolü asla karşı tarafa vermedi Serena. Rus raket benim için tam bir hayal kırıklığı oldu bu maçta. Ayak hareketleri yetersizdi. Pozisyon almakta çok zorlandı. Jankovic ve Serena daha önce hiç toprakta karşılaşmadılar. Yedi karşılaşma da sert zeminde oynandı ve 4-3 Serena üstünlüğü var. Ama az önce ne dedim ben? İstatistiklere güvenmeyin. Tablonun üstü böyle iken altında ne mi oldu?


Vu huuuuuuu.. Ana Ivanovic hala kazanmaya devam ediyor. Bu bir çeşit anomali. Anamali! Dünya sıralamasının 58 numarası, ilk turda 32 numaradaki Elena Vesnina'yı, ikinci turda dünyanın 10 numarası Victoria Azarenka'yı ve ardından 6 numara Elena Dementieva'yı alt etti. Sırp raket bugün de 18. Nadia Petrova'yı 6-2/7-5 ile yendi. Dört maçta da set vermedi. 18 aydır ilk 10'a karşı galibiyeti bulunmayan Ana, yeni koçu ve toprak kort sezonu ile gelecek için umutlarımı yeşertti.

Yine bir kaç çift hata ve kötü servis oluyor arada ama servisleri büyük bir oranda düzelmiş. O eski forehandler de yavaş yavaş kendini gösteriyor. Bugün Petrova'nın servislerine bir iki tane forehand returnü vardı ki Gonzalez falan var sandım karşıda. Petrova bugün rezalet oynadı tabi bunu da söylemek lazım. Çokbasit hata yaptı. Ama iyi oynasa da Ana'nın şansı yüksekti. Üç tane top 20 tenisçinin arka arkaya kötü oynamasının ihtimali biraz düşük çünkü. Ivanovic'in yarı finaldeki rakibi Maria Jose Martinez Sanchez. Toprak kortta etkili olan iki isimden MJ Martinez Sanchez, Lucie Safarova'yı çok çekişmeli geçen müsabakada iki sette yenerek turnuva dışına itti. Wozniacki'nin kriptoniti olan İspanyol raket, Ana Ivanovic ile ilk defa karşılaşacak. Marbella'dan sonra bu seneki ikinci yarı finali. Ivanovic'i tıpkı Woz'a yaptığı gibi fileye çekerse kazanabilir zira kütük gibi voleleri var Sırp'ın. Ama kendine güveni de artık yerine gelmiş vaziyette. Eğlenceli bir maç olacak.

Günün Sonuçları:
(1/WC) S Williams (USA) d. M Kirilenko (RUS) 61 64
(7) J Jankovic (SRB) d. (4) V Williams (USA) 60 61
A Ivanovic (SRB) d. (14) N Petrova (RUS) 62 75
MJ Martínez Sánchez (ESP) d. L Safarova (CZE) 76(6) 64


Cumanın Programı (17.00) :
1. S Williams vs. J Jankovic
2. A Ivanovic vs. MJ Martínez Sánchez

1 yorum:

Spooky 7 Mayıs 2010 13:46  

M. Sanchez, Safarova maçı güzeldi bence; bu aralar çok maç izleyemiyorum o yüzden abartmış da olabilirim. Ivanovic'e nazar değmesin diye en ufak yorum yapmıyorum RG'de görüşelim.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP