2 Mayıs 2010 Pazar

stuttgart: anna lapidus'un tuhaf oyunu

Stuttgart'ta finalin adı: Henin-Stosur

Lapuşenkova çok garip bir oyuncu. Soyadı bile bana garip geldiği için Lapidus da derim ben buna ileride. Hiçbir şey anlamadım oynadığı oyundan ama ne yapıp ediyor servis kırıyor. Sonra servisine tutunamıyor. Yürümeyi öğrenen bir çocuk gibi sarsak sarsak dolaşıyor. Servis hareketinde bir gariplik var çözemedim. Bir de Avatar'daki mavi ırka benziyor.

Stosur karşısında ilk sette 4-1 önde iken servis kullanıyordu. Stosur üç kez servis kırma şansı yakalasa da Rus raket üçünü de çevirmeyi başardı fakat Avustralyalı arka arkaya 2 puan daha kazanarak oyunu aldı. Çok ilginçtir Lapuşenkova hemen servis kırarak 5-2 yaptı ve set için servis kullandı. Bu oyunda da iki kez servis kırma şansı yakalayan Stosur durumu 5-3'e getirdi ve bundan sonraki servisine tutundu. Rus raketin diğer servis oyununda yine 3 kez şans yakalayan Stosur ilkinde Lapuşenkova'nın file önündeki vole hatasıyla sette durumu eşitledi. Diğer iki oyunu da kazanan dünya 10 numarası ilk seti 7-5 kazandı.

İkinci set de farklı değildi. Lapuşenkova 3-1 öne geçti servis kırarak fakat Stosur üst üste 5 oyun kazanarak ikinci seti de 6-3 kazandı ve finale yükseldi.

Günün ilk yarı final maçında Juju, Shahar Peer karşısında üstün oynadığı müsabakayı 6-3'lük iki set ile kazanarak geri dönüşünden sonraki üçüncü finaline çıktı. Bu sefer şampiyonluğu kazanacak gibi.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP