23 Ocak 2011 Pazar

maç programı: avustralya açık 2011 - gün 7


Teklerde toplam sekiz maçın oynanacağı günde müsabakalar Rod Laver ve Hisense Arena’da oynanacak. Margaret Court’ta da bir maç var.

En büyük kort olan Rod Laver Arena’da açılışı dünya bir numarası Caroline Wozniacki yapacak. Dominika Cibulkova gibi yükselişteki bir raketi set vermeden geçtikten sonra morali daha da yükselen 20 yaşındaki tenisçinin rakibi Letonyalı Anastasija Sevastova. Genç raket geçen yıl ilk WTA turnuvasını kazanmıştı. Bugüne kadar grand slamlerde ikinci tur ötesini göremeyen Sevastova, Melbourne’de ikinci turda Yanina Wickmayer gibi formda bir tenisçiyi devirmeyi başardı.

Günün ikinci maçı daha denk güçlerin mücadelesi şeklinde olacak. Sekiz numaralı seribaşı Victoria Azarenka ile dokuz numaralı seribaşı Na Li çeyrek finalde bir yer bulabilmek adına karşı karşıya gelecek. Geçen senenin yarı finalisti Çinli raket sezona iyi başlamıştı. 21 yaşındaki Azarenka’nın ise grand slamlerdeki potansiyelinin altında kalan performansı düşünüldüğünde artık bir patlama yapma zamanı geldi.

Gündüz seansının son maçında ise dünyanın iki numarası Roger Federer, Tommy Robredo ile kozlarını paylaşacak. İkinci turda Gilles Simon karşısında zor anlar yaşayan ama maçı kazanmayı başaran İsviçreli bir sonraki rakibi Xavier Malisse’i çok rahat geçmişti. Robredo ise kolay denilebilecek bir kura ile son 16’ya kalmayı başardı. İlk gerçek testi Federer karşısında olacak.

Rod Laver’da akşam seansını günün en iyi tenisini vaat eden eşleşme ile açacağız. 2008 şampiyonu Maria Sharapova ile Almanya’nın yükselen yıldızı Andre Petkovic son sekiz arasına girebilmek adına korta çıkacaklar. Rus raket bir önceki turda bir başka Alman Julia Görges’i, ilk seti kaybettiği müsabakada mağlup etmeyi başarmıştı. Kendisi bu kadar zorlu bir maçtan çıkmasına rağmen rakibi Petkovic ise Venus Williams’ın sakatlanarak oyundan çekilmesiyle sadece altı dakikada turlamıştı. Bu fiziksel durum maçta belirleyici etmen olabilir.

Günün son maçı ise sekiz numaralı seribaşı Andy Roddick ile 19 numaralı seribaşı Stansilas Wawrinka arasında.

Hisense Arena’da dünya üç numarası Novak Djokovic, Nicolas Almagro karşısında tur için mücadele edecek. Bu maç saat 04.00’ten önce başlamayacak. Sırp raket vatandaşı Viktor Troicki’nin ilk set sonunda maçtan çekilmesinin arından son 16’ya kalmıştı. Bu kortta günün son maçı iki grand slam şampiyonunu karşı karşıya getirecek. Üçüncü turda Henin’i saf dışı bırakan Svetlana Kuznetsova ile ikinci turda elenmenin eşiğinden dönen Francesca Schiavone çeyrek final mücadelesinde kortta olacak.

Günün bir diğer tekler maçı ise Margaret Court Arena’da Fernando Verdasco ile Tomas Berdych arasında.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP