28 Ocak 2011 Cuma

geç gelen bir nadal yazısı: rafa 'ben'dir.

(Rahatsız oldum Rafa hakkında bir şey yazmadığım için)




Andy Murray benden önce davrandı. Rafa sakatlanıp/hastalanıp kaybettiği maçın ardından yaptığı basın toplantısında "The tennis career, you have higher moments and lower moments" dediği anda aklıma gelen şeyi Twitter'dan yazdı Britanyalı. Uzunca bir süredir kişisel Facebook sayfamın info kısmında duran Kipling'in If (Eğer) adlı şiirinden bir parça.

if you can dream and not make dreams your master;
if you can think and not make thoughts your aim;
if you can meet with triumph and disaster
and treat those two imposters just the same;
.....
you'll be a man son!

Ve tabii ki bu şiiri Federer ve Nadal'ın ortak okuduğu yapımı bilmeyeniniz de yoktur.

Görünüşe göre Nadal,  İngilizcesi yetersiz olsa da okuduğu şiirin söylemek istediklerini çok iyi kavramış. Evet Nadal Grand Slamler kazanarak zirveyi de gördü. Sakatlığın darbesini yiyerek okyanusun dibini de. Ama ikisinde de kendini kaybetmedi. Hiçbir zaman içten tavrından ödün vermedi. Hep o Mallorcalı çocuk oldu.

Rafa'yı severim. Çünkü Rafa bendendir. Rafa bendir. Çok yukarılardan bakmaz. Benden daha pahalı kıyafetler giyer, daha güzel evlerde oturur, hayal edemeyeceğim bir hayat tarzına sahip olma şansını elde etmiştir. Ama Rafa bunu hissettirmez. Onu dinlersin, izlersin ve "Uzaylı bu" demezsin. O yan mahallede top koşturduğun arkadaşındır. Sırayı paylaştığın sınıftaşındır. Rafa Dünya'dandır. Tıpkı benim gibi. O yüzden Rafa Rafa'dır. Diğeri ise İsim Soyisim.

Çabuk iyileş delikanlı. Kortların sana ihtiyacı var.

2 yorum:

Spooky 28 Ocak 2011 12:48  

federer hakkında yazmadığın için rahatsız oluyor musun?

ayıp ayıp.

onur 28 Ocak 2011 13:13  

çok utandım :((

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP