24 Ocak 2011 Pazartesi

avustralya açık 2011: kadınlarda çeyrek eşleşmeleri

Çeyrek finale kalan sekiz isim de sekiz farklı ülkeden. Bütün raketler seribaşıyken ilk sekizden dört isim elenmeden bu aşamaya kadar geldi. 8-16’dan iki, 16-32’den de iki sporcu çeyrek finalde yer alıyor.

Caroline Wozniacki, Na Li ve Kim Clijsters dört maçı da set kaybetmeden kazanan çeyrek finalistler. Şimdi eşleşmelere bir göz atalım:

Caroline Wozniacki – Francesca Schiavone
En ilginç çeyrek final eşleşmelerinden biri. Bir tarafta grand slam kazanamadan bir numara olmasıyla eleştirilen genç Danimarkalı Wozniacki, diğer tarafta geçen sene Roland Garros’u kazanmasına rağmen bir numara koltuğuna hiç oturamamış Schiavone var.

Wozniacki kuranın ve rakiplerinin de yardımıyla zorlanmadan son sekiz tenisçi arasına kalırken aynı şeyi İtalyan rakibi için söyleyemiyoruz. 30 yaşındaki tenisçi ikinci turda elenmenin eşiğine gelmiş ve Rebecca Marino karşısında son seti 9-7 kazanarak tur atlamıştı. Dördüncü tur maçının tadı ile hâlâ damaklarda. Kuznetsova ile karşılaşan İtalyan, 4 saat 44 dakika kortta kalmış ve 16-14 biten karar setiyle turlamıştı.

İşte iki tenisçinin buraya gelirken oynadıkları maçlar ve yaşları göz önüne alındığında Wozniacki’nin daha avantajlı olduğu görülüyor. Aralarında daha önce oynanan karşılaşmalara baktığımızda 2-2’lik beraberlik var. Geçen yıl Fransa Açık’ta oynanan ve İtalyan tenisçinin galibiyeti ile sonuçlanan maç dışındaki diğer tüm eşleşmeler sert zeminde oynandı. En son Doha’daki sezon sonu turnuvasında gruplarda mücadele eden ikiliden galip gelen Danimarkalı olmuştu.

Andrea Petkovic – Na Li
Geçen yıl bu turnuvada gördüğü yarı final ile yakaladığı çıkışı yıl boyunca korumayı başaran ve Çin’in dünya sıralamasında ilk 10’a soktuğu ilk tenisçi olan Na Li, bu yıla da harika başladı. Sezonun ikinci haftasında, Sydney’de Kim Clijsters’ı 5-0 geriden gelerek mağlup eden 28 yaşındaki tenisçi, Avustralya Açık’ta da çeyrek finali görmeyi başardı.

Rakibi Andrea Petkovic ise Alman tenisinin yükselen isimlerinden. Steffi Graf’tan sonra kadınlarda yıldız bir tenisçi çıkartamayan Almanlar’ın Sırp kökenli sporcusu adından ileride de bolca söz ettirecek. Dördüncü turda Maria Sharapova’ya nefes aldırmadan son sekize kalmayı başaran 23 yaşındaki Petkovic ile Na Li daha önce hiç karşılaşmadı.

Petra Kvitova – Vera Zvonareva
Yine geçen yıl patlama yapmış ve kariyerlerinin zirvesine ulaşmış iki isim, Avustralya Açık çeyrek finalinde karşı karşıya gelecek. Yılı iki numarada bitiren ve geçen yıl iki grand slam finali oynayan Vera Zvonareva büyük turnuvalardaki bu serisini devam ettirmek hatta çıtayı yükselterek şampiyonluğu kucaklamak niyetinde. Bunu başarabilecek mental düzeye de erişmiş gözüküyor.

20 yaşındaki Petra Kvitova ise Zvonareva’nın final oynadığı Wimbledon’da sürpriz bir şekilde yarı finale yükselerek dikkatleri üzerine çekmişti. Sezon sonunda WTA tarafından “Yılın Yeni Yüzü” seçilen tenisçi bu yıla da iyi başlamıştı. Brisbane’da finalde Andrea Petkovic’i yenerek şampiyonluğa ulaşan Çek raket, sezonun ilk grand slam’inde ev sahiplerinin favorilerinden Samantha Stosur’u turnuva dışına iterek son sekize kadar gelmeyi başardı.

Zvonareva ve Kvitova daha önce iki kez karşılaştılar. 2009’da Indian Wells’te oynanan mücadeleden Rus raket iki sette galip ayrılırken, geçen yıl Roma’daki toprak kortta yapılan maçı iki sette Kvitova kazanmıştı.

Agnieszka Radwanska – Kim Clijsters
Geçen sezonun sonunda ayağındaki sakatlık nedeni ile ameliyat olmak zorunda kalan ve Avustralya Açık’a katılması bile mucizelere kalan Polonyalı Radwanska, Melbourne’e gelmekle kalmadı bir de son sekiz raket arasına girerek beklentileri oldukça aştı. Her ne kadar çeyrek final yolunda bir seribaşı ile karşılaşmamış olsa da Shuai Peng gibi formda bir ismi üç sette geçmesi sakatlığının tamamen geçtiğinin bir göstergesi.

Diğer yanda ise hakkında pek fazla söze gerek olmayan Belçikalı Kim Clijsters var. İkinci kariyerinde başardıkları defalarca anlatıldı. Dünya üç numarası geçen yıl sürpriz bir şekilde üçüncü turda elendiği bu turnuvada bu yıl şampiyonluğun en favori ismi.

Bu iki isim daha önce bir kez karşılaştılar. 2006 yılında Wimbledon dördüncü tur eşleşmesinde gülen taraf Clijsters olmuştu. Ancak o zamanlar Polonyalı raketin 16 yaşında bir çömez olduğu düşünüldüğünde bu istatistiğin de pek geçerliliği kalmıyor.

1 yorum:

fatih özdemir 25 Ocak 2011 14:05  

kvitovanın zvonarevayı yeneceğini düşünüyorum hatta clisters a bile bir sürpriz yapabilir makarova karşısında ilk set zorlandı clisters direk winnera gidebilen kvitova da pekala zorlayabilir.

radwanska için bir şey yazmaya gerek duymuyorum mümkünse çıkmasın korta:)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP