25 Ocak 2011 Salı

avustralya açık 2011: erkeklerde çeyrek eşleşmeleri

Erkeklerde bugün Dolgopolov ve Raonic'i izledim alıcı gözüyle. Ondan başlayayım.

Dolgopolov'un servisleri dikkat çekici. Şu yönden dikkat çekici ki çoğu tenis oyuncusundan farklı atıyor. Ball toss çok alcak. Hemen vuruyor topa. Bu, karşıdaki tenisçinin servisi okumasını güçleştirir ama iyi uygulanmazsa da etkili servis olmaktan çıkar. Bir diğer özelliği open stance'de servis atması. Roddick gibi direkt pin point atmıyor veya çoğu tenisçi gibi open başlayıp pin point bitirmiyor.

Forehandler'de Marsel'in kapatışı var. Uzayda bi yerlerde kapatıyo raketi. Ama backhand güzel. Ona bi lafım yok.

Bugün Söderling de ekstra kötü olunca kazanması kaçınılmazdı.

20 yaşındaki Raonic'in ise abartıldığını düşünüyorum. Servisleri eyvallah ama oyun içinde o ışığı göremedim. Yanılabilirim, belki çocuğun kötü günüydü. Çok basit voleleri dahi alamadı Ferrer karşısında.

Mesut'un Eurosport'a yaptığı çeyrek final eşleşmeleri değerlendirmesini okuyun. Benim onu yapacak gücüm kalmadı zaar.

1 yorum:

kirpi 25 Ocak 2011 18:26  

Raonic Ferrer macinda kotuydu. Llorda macina baktigimda iyiydi gerci oyle abarti degil yine. Ama genc cocuk ve yeni toparlaniyor tabi.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP