26 Ocak 2011 Çarşamba

avustralya açık 2011: kadınlarda yarı final incelemesi

İlk üç seribaşının kupa için yoluna devam ettiği turnuvada partiyi bozan Li Na oldu. Dokuz numaralı seribaşı, 4 numaralı Venus Williams’ın çeyreğinden yarı finale kalarak geçen yılki başarsını tekrarladı. Çeyrek finallerde Avustralya Açık tarihinde ilk grand slamler tarihinde ise dördüncü kez bütün tenisçiler farklı ülkelerdendi. Bu nedenle doğal olarak yarı finale kalanlar da dört ayrı ülkeden.

Dilerseniz eşleşmelere göz atalım:

Caroline Wozniacki [1] – Li Na [9]

Dünyanın zirvesinde olup da hâlâ eleştirilerden kurtulamamasının tek nedeni olan grand slam zaferi eksikliğini gidermek için bu sefer iddialı olan Caroline Wozniacki zorlu rakipleri geçip yarı finale kaldı. Yorgun Francesca Schiavone karşısında ilk seti kaybedip ikinci sette de 3-1 geriye düşmesine rağmen toparlanarak hedefinde ne kadar ciddi olduğunu gösteren genç Danimarkalı’nın yarı finaldeki rakibi çok daha dişli bir isim.

Çin’in yetiştirdiği en iyi tenisçilerden olan ve dünya sıralamasında ilk 10’a girmeyi başaran ilk Çinli olarak tarihe geçen Li Na, geçen seneki başarısını tekrarladı ve Avustralya Açık’ta bir kez daha yarı final gördü. Sezona da fırtına gibi girip Sydney’de finalde Kim Clijsters’ı mağlup ederek zafere ulaşan Li, bu sezon henüz maç kaybetmedi.

Geçen yıl son dörde kalma yolunda dördüncü turda karşılaştığı Caroline Wozniacki’yi mağlup eden 28 yaşındaki tenisçi, Danimarkalı ile bunun dışında iki kez daha oynadı. Geçen yılki Avustarlya Açık’tan bir hafta önce Sydney’de karşılaşan ikiliden gülen yine Çinli raket olurken, 2008’de Lüksemburg’daki maçtan iki sette Wozniacki galip ayrılmıştı.

Kim Clijsters [3] – Vera Zvonareva [2]

Geçen yıl burada üçüncü turda hiç beklenmedik bir şekilde kaybeden Clijsters, üç numaralı seribaşı olarak katıldığı Avustralya Açık’ta favorilerin başını çekiyordu. Böyle düşünenleri de yanıltmayarak en iyi performansından çok uzakta olsa da son dört isim arasına kaldı. Hem de set bile kaybetmeden.

Vera Zvonareva ise geçen yıl yaşadığı çıkışı iki grand slam finali ile süslemiş ve yıl sonunda dünya sıralamasının iki numaralı basamağında kendine yer bulmuştu. Bu sezona da gösteri turnuvasında Caroline Wozniacki’yi yenerek başlayan Rus tenisçi, Sydney ikinci turunda Flavia Pennetta’ya mağlup olmuştu.

Clijsters ile Zvonareva daha önce dokuz kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalarda 6-3 Belçikalı raketin üstünlüğü bulunurken sert zemindeki maçlarda da 4-2’lik Clijsters üstünlüğü mevcut. Sonuncusu geçen yılki Amerika Açık finali olmak üzere dört kez grand slamlerde eşleşen ikiliden önde olanı yine 3-1’lik skorla Clijsters.

Bilinmesi gerekenler:

İlk üç seribaşının yarı finale kalması ile üst üste ikinci kez grand slamlerde bu gerçekleşmiş oldu. Amerika Açık 2010’da Wozniacki, Clijsters ve Venus Williams yarı finale kalmışlardı. Avustralya Açık’ta ilk dört seribaşının yarı finale kaldığı son turnuva ise 2001’de.

Zvonareva 2009’daki yarı finalinden sonra Melbourne’de ikinci kez bu aşamaya gelmeyi başardı.

Bu sene Avustralya Açık yeni bir şampiyona kavuşacak. Daha önce de yarı final görmeyi başarmış bu dört isimden sadece Clijsters final görebilmişti.

Li yarı final yolunda en az oyunu kaybederken (26), Wozniacki en çok oyun veren isim oldu (34).

Bu dört isimden kortta en uzun süre kalanı 7 saat 55 dakika ile Wozniacki iken, Clijsters 6 saat 19 dakika ile en az yorulanı.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP