28 Ekim 2009 Çarşamba

agassi'den geç gelen itiraf

agasi otobiyografik kitabında tenis dünyasını şok edecek açıklamada bulundu..

97 yılında meth (metamfetamin) kullandığını itiraf etti ve testlerde pozitif çıkmasına rağmen yanlışlıkla aldığı yönünde yalan söylediğini açıklandı.. sampras'tan daha çok sevdiğim bu adamın geçmişte böyle utanç verici bir olaya karışması beni üzdü.. sigara kullananlara bile ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılması taraftarı olarak, uyuşturucu kullanmış bir adamı yıllarca desteklemişim..

meth kullanma nedenini ise o sıralar düşen formu ve yakında brooke shields ile olacak evliliğindeki şüpheleri olarak gösteriyor..

"slim de sıkınıtıdaydı (slim agassi'nin asistanına hitap şekli).. 'uçmak ister misin' dedi..
- nasıl?
- gack ile..
- gack de neyin nesi?
- kristal meth

sanki başkasının ağzından çıkıyormuşçasına şu sözler duydum: "biliyo musun, s..eyim, evet, hadi uçalım"

velhasıl bir gün laguardia havaalanında iken telefonu çalar arayan atp doktorudur ve test sonuçlarının pozitif olduğunu söyler.. agassi de hemen atp'ye bir mektup yazar.. slim'in bilinen bir bağımlı olduğunu, onu zaten kovduğunu ancak zamanında ona methli sodalar içtiğini söyler.. buraya kadar doğru.. meth içeren sodalardan birini yanlışlık ile içtiğini ve atp'den anlayış beklediğini söyler.. burası yalan..

kitapta "çocuklar meth kötü bir şeydir, her tarafınız çürür, dişleriniz dökülür, organlarınız çalışmaz" gibi bir ibare mevcut mu merak ettim.. bir de adam anlatmış şöyle güzel hissettim, şöyle uçtum diye.. meth'in zararlarını anlatan afişler yayımlanmıştı bir ara.. onları bulun internetten mesela.. ya da breaking bad izleyin..

kitap satışında patlama da olur şimdi.. karlı çıkan yine agassi olur..
longines "elegance is an attitude" der agassi ve graflı reklamında.. bilemedim..

http://bit.ly/3NnF1B

2 yorum:

Ezgi 28 Ekim 2009 15:40  

Benim de bu yazıyı okurken aynen aklıma "elegance is an attitude" lafı geldi.

Gerçekten çok şaşırdım, Agassi'den hiç beklemezdim böyle bir şey. Yıllar sonraki bu itirafın sebebi vicdani muhasebe midir yoksa kitap satışı için reklam kaygısı mı merak ettim açıkçası. Birçok kişinin kafasındaki Agassi imajı büyük hasar görmüştür çünkü.

aliye 28 Ekim 2009 23:15  

agassi imajı hasar görenlerden biriyim. büyük hayal kırıklığına uğradım. keşke hiç açıklamasaydı diye düşünmedim de değil doğrusu. o yıllardan kalan uzun saçlı, hippi agassi fotoğrafları çok itici geliyor şimdi bana..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP