20 Temmuz 2009 Pazartesi

amerika serileri başlıyor

atp tour indianapolis ile us series başlıyor efendiler.. önümüzdeki 6 hafta boyunca kuzey amerika'da turlayacak tenisçiler ve ardından sezonun son grand slam'i amerika açık başlayacak.. wta ise aftaya amerika'da..

indianapolis'te demirbaş dimitri tursunov 1 numaralı seribaşı.. 2 senedir final oynuyor, 2007'de kazanmıştı burada.. son iki yılın yarı finalisti sam querrey (ikisinde de şampiyonlara yenilmişti) en yüksek numaralı amerikalı, son şampiyon gilles simon ise hamburg'da mücadele etmeyi tercih etti.. marcos baghdatis bakalım beklenen geri dönüşünü yapabilecek mi? indy'de ayrıca hastası olduğum ernests gulbis de ilk tur maçını marc gicquel ile oynuyor.. hadi be aslanım yap şu patlamanı artık..

toprak korta doyamayanlar için son bir turnuva var hamburg'da.. bu sene international german open adını alan turnuvada geçen yıl rafael nadal roger federer'i yenerek şampiyon olmuştu.. bu sene ikisi de yok.. biri sakat diğerinin eşi hamile.. onların yokluğunda en yüksek numaralı seribaşı gilles simon.. geçen hafta bastad'da şampiyon olan ve 11. sıraya yükselerek kariyerinin en iyi derecesine ulaşan robin söderling ve bastad'da finalde kaybeden juan monaco da buradalar.. tabi toprak kort olunca en azından 3-4 kalburüstü ispanyol görüyoruz.. david ferrer, tommy robredo, nicolas almagro şampiyonluk için mücadele edecekler.. hanescu ve wawrinka'ya dikkat..

slovenya, portoroz'da sıralamanın 1 numarası korta çıkıyor.. sert kort sezonunu açıyor.. safina wimbledon'dan sonra ilk kez kortta.. performansını merakla bekliyorum.. geçen yılın şampiyonu sara errani ve finalisti anabel medina garriguez yine buradalar.. garriguez'i haftaya istanbul'da da göreceğiz.. ipek şenoğlu'nun wimbledon'daki çiftler partneri kaia kanepi ve haftaya bize gelecek olan gençler arantxa rus, polona hercog ve petra martic izlenesi..

ve bayanlarda toprak korta doyamayanlar için size avusturya, bad gastein sunuyoruz.. alize cornet (ingilizce güzel bir dil bence.. top seed diyosun mesela.. türkçede "en yüksek numaralı seribaşı" demek için kasıyosun..) burada 1 numaralı seribaşı.. sallantıdaki sonuçlarını ve geçen sene yakaldığı güzel çıkışı bu sene berbat edişini telafi etmek istiyor.. iyi bir fırsat burası.. geçen sene ilk turda karın ağrısı yüzünden terk etmişti turnuvayı.. italyan schiavone ise dün prag'da bammer'e yenilip kaptırdığı şampiyonluğu bu hafta almak istiyordu ki sırtındaki sakatlık yüzünden çekildiği haberi geldi.. sybille bammer de burada.. tek el backhandimiz carla suarez navarro da kazansın artık yeter.. rybarikova'ya dikkat..

ntvspor'a baktım ama bir yayın bulamadım bu hafta..

1 yorum:

Spooky 20 Temmuz 2009 16:02  

ntvspor isveç açıkla sanıyorum ilk defa canlı turnuva yayınladı (yanılıyor olabilirim) ama emin olduğum bu dalda yeniler. turnuvaların yayın haklarının maliyeti konusunda emin değilim ama ligin başlayacak olması, avrupa kupaları falan derken tekrar futbol ile yayın akışı doldururlar.
keşke farklı turnuvaları, grand slamleri yayınlasalar.
amerika açık eurosport'ta olur heralde...

safina zaten her büyük turnuvadan sonra bir ortadan kayboluyor. onu da sildim zaten kalbimden.

neyse
sezonun sonları hayırlı güzel geçsin hadi bakalım

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP