20 Temmuz 2009 Pazartesi

28. haftanın kazananları

atp isveç açık'ta ve wta palermo'da ev sahipleri gülerken atp stuttgart'ta jeremy chardy, wta prag'da ise sybille bammer kazanan isimlerdi..

isveç açık'ta yarı finalde vatandaşı vinciguerra'yı eleyen robin söderling finalde arjantinli juan monaco ile karşılaştı.. monaco yarı finalde tommy robredo'yu resmen korttan silmişti.. bugünkü final maçı çekişmeli idi.. henüz ikinci oyunda rakibinin servisini kıran söderling set sonuna kadar bu avantajını korudu ve ilk seti 6-3 kazandı.. ikinci set daha çekişmeli idi.. yine ilk servis kıran taraf söderling olsa da 4-2'den geri gelip 5-4 öne geçmeyi bildi juan monaco.. ancak tie-break'e giden sette son oyunda 4 kez maç puanı yakalayan isveçli üçüncü maç puanında başarılıydı ve kupaya uzanan taraf oldu.. söderling isveç'te ilk kez bir turnuva kazanmış oldu böylece.. söderling çiftlerde de final oynadı ancak kaybetti..

isveçli nisan sonundaki roma masters'ta rafael nadal'a yenildiğinden bu yana (ki bildiğin hezimet idi 6-1/6-0 ve o maçtaki çirkefliğini bilen bilir) ismi roger federer olmayan kimseye yenilmedi.. çok büyük bir çıkış yakaladı gibi gözükebilir ama ben hala amerika açık'a kadar bu oyuncunun bir yerlerde kontrolü kaybedeceğini ve şarampole yuvarlanacağını düşünüyorum.. belki de öyle olmasını istediğim için bu hissim..

stuttgart'ta bu sene turnuva kazanamamış olan iki isim; fransız chardy ile rumen hanescu karşılaştırlar.. rumen ilk seti rahat alsa da maçın hakimiyetini eline geçiremedi ve 2-1 kaybetti.. fransız böylece kariyerinin 5. şampiyonluğuna ulaştı.. en son geçen sene ağustos ayında graz'da kazanmıştı.. hanescu da söderling gibi hem tekler finalinde hem de çiftler finalinde boy gösterdi.. ancak ikisinden de eli boş döndü.. iki turnuvada da çiftlerde şampiyon olan ikililer çek/slovak vatandaşıydı.. çekoslovakya gizliden gizliye devam ediyor gibi..

chardy bir de mercedes e 350 kazandı ödül olarak..

geçen hafta bastad'da yarı finalde elenen ancak çiftlerde şampiyon olan flavia pennetta dün palermo'da vatandaşı, geçen senenin şampiyonu, sara errani'yi güle oynaya yenerek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı ve italya'daki, kendi evindeki, ilk şampiyonluğuna kavuştu o da tıpkı söderling gibi.. kariyerinin 7. şampiyonluğu ve bunlardan 6'sı toprak zemin turnuvaları.. palermo'da çiftleri ise geçen hafta bastad'da pennetta/dulko ikilisine finalde yenilen martinez sanchez/llagostera vives ikilisi kazandı..

hep gülsün bu kız..

şampiyonluk yolunda 3 italyan'ı yenmek zorunda kalan penneta "arkadaşlarınıza karşı oynamak her zaman için zordur. geçen hafta bastad'da francesca (schiavone) ile oynadım ve burda da en iyi arkadaşlarımdan üçü ile oynadım. fakat teniste işler böyledir." dedi.. italya'daki ilk şampiyonluğunu da ailesi ve arkadaşları ile akşam yemeği yiyip gece geç saatlere kadar eğlenerek kutlamayı planlıyormuş..

prag'da sybille bammer italyan schiavone'yi iki sette geçti ve kupaya kavuştu.. bu, avusturyalı'nın ikinci wta tekler şampiyonluğu.. anne olduktan sonra turnuva kazanan da ikinci isim oldu bammer.. daha önce davenport bunu başarmıştı.. şampiyonluk törenine kızı ile birlikte çıktı bammer.. çiftlerde ise şampiyon bondarenko kardeşler oldu..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP