24 Ekim 2010 Pazar

wta roadmap

Bundan üç gün önce, WTA bir roadmap yayımladı. İki yıl içerisinde kadınlar tenisinde artan para ödülünden, turnuvalardan çekilmelerdeki azalışa kadar kendilerini öve öve bitiremediler.

"İki yıl önce oyuncuların endişeleri baz alınarak takvim değiştirildi. Kısaltıldı. Birçok tenisçi turnuvalardan yorgunluk ve sakatlık nednei ile çekiliyordu. Tenisseverler oyuncuların maçlara, turnuvalara çıkıp çıkmayacağını bilmiyorlardı" cümleleri ile başlayıyor Roadmap. Bu üçüncü çeyrek özetinde para ödüllerindeki artış, çekilmeler, sakatlanmalar ve yayın gelirleri istatistikleri ile WTA Tour'un nasıl daha geliştiğini anlatılıyor.

1 Ocak-18 Ekim 2008 ile 1 Ocak-18 Ekim 2010 tarihleri arasındaki periyot gözönüne alındığında,

Turnuvadan çekilmeler yüzde 35 oranında azalmış,
Tur'un en üst düzeydeki dokuz Premier turnuvasına "Top" oyuncuların katılımı yüzde 50 artmış,
Para ödülü yüzde 31 oranında artmış,
"Top" oyuncular katılacaklarını söyledikleri turnuvalara yüzde 84 oranında katılmış bu yıl, bu oran 2008'e göre yüzde 12 daha fazla.

Şöyle de bir tablomuz var:
Bu raporun yayınladandığı gün neler oldu peki. Şu bahsi geçen "Top" oyunculardan Jelena Jankovic, 17 yaşındaki Zarina Diyas'a 6-1/6-2 yenildi. Hastayım dedim. Nefes alamıyorum dedi. Çekilmek istemedim, oynadım dedi.

Dementieva'ya ne oldu. İlk maçına çıkamadan sağ ayağındaki sakatlık nedeni ile turnuvadan çekildi.

Abicim şaka mısınız?

Sıralamada ilk 10'a bakıyorum:
Serena Williams ayağını kesti, tamamen kendi salaklığı tamam, ama neticede sezonu kapattı, Doha'da yok.
Ablası Venus, sezonu kapattı Doha'da yok.
Kim Clijsters sezon sonuna doğru ayağından ameliyat oldu.
Jankovic ve Dementieva'nın katılıp katılmayacağı sallantıda.
Biraz daha aşağıya inelim,
Juju sakat,
Agnieszka Radwanska ameliyat oldu, Avustralya Açık'ı kaçıracak,
Kunzetsova, Petrova sezonu erken bitirdi.

Tabii ki kadınlarda sezonun daha da kısaltılması taraftarı değilim. Şu an ideal olduğunu düşünüyorum. Ancak şu commitment olayı biraz garip. Katılınması zorunlu turnuvalar var ve istemeye istemeye buraya giden oyuncular garip performanslar sergileyerek eleniyorlar. Bunun diğer ucunda da eğer bu olay olamzsa, bus efer herkes Serena gibi yayıp sadece Grand Slam'lere katılacak.

Bu noktada benim aklıma akılcı bir çözüm gelmiyor. Matt Cronin, turnuvalardaki maç sayıları azaltılsın demiş yazısında. E o zaman da zaten üç set üstünden oynayıp, erkeklerle aynı parayı alan kadınlar bir de bir müsabaka az oynacaklar. Haksızlık.

Neticede, işin en komik yanı, bu rapor yayımandığı anda Jankovic ve Dementieva'nın durumlarıydı.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP