28 Ekim 2010 Perşembe

doha 2010: sam ve vera yolu yarıladı

Evet ben demiştim yaptığım tahminlerin tutmayacağını.

Vera Zvonareva-Victoria Azarenka
Vera bugün Azarenka'yı da set vermeden geçerek "Bu yarışın favorilerinden biriyim" dedi. Azarenka'nın üst üste turnuvalarda başarılı olduğu pek görülmüş şey değil ancak en azından formda olduğunu biliyoruz. Jankovic gibi içi geçmiş bir raket karşısında alınan skor yanıltıcı olabilirdi. Fakat Belaruslu karşısında da iki sette de geriye düşmesine rağmen maçı çevirip koparması Rus raketin bu şampiyonluğu istediğini söylüyor bize.

Hem hâlâ sezonu birinci sırada bitirme şansı var. Wozniacki bir maç daha kazanamazsa Zvonareva daha da şevkle saldıracaktır rakiplerinin üzerine.

Azarenka bugün çok panik gözüktü. Her zaman önemli anlarda tıkanıklık yaşadığını biliyoruz. Vera da öyleydi bir zamanlar. Maçtan önce aslında bir oyunda sonsuz döngüye girerler mi acaba diye korktum. Ama Sergey Demekhin çok değiştirdi Vera'yı orası kesin. Tıkanan taraf Azarenka oldu.

Kim Cijsters-Jelena Jankovic
Beyaz grupta bugün Kim Clijsters ilk maçına çıktı. Amerika Açık'tan bu yana hiçbir turnuvaya katılmamıştı ve ayak tabanındaki bir kisti aldırmıştı. Çok iyi gözükmedi bana bugünkü oyunu. Çok çift hata yaptı, anlamsız yerlerde anlamsız vuruşlar denedi ve hata ile sonuçlandı bu vuruşlar. Bugün şanslıydı çünkü karşısında Jelena Jankovic vardı.

Sırp raket en kötü oynayan insanı bile harika bir tenis oynuyormuş gibi gösterme yetisine sahip. O kadar rezil oynuyor. Belçikalı'nın karşısında bugün Vera olsaydı kazanan taraf değişirdi. Kim'in kendini toparlaması ve konsantrasyonunu buraya vermesi lazım. Kocası ve kızı evde olduğu için annelik içgüdüleri belki de istemeden bir şeyleri engelliyor olabilir.


Sam Stosur-Caroline Wozniacki
Günün son maçı ilk altı müsabaka içinde kazananını bilemediğim ilk maç. Stosur, Wozniacki'yi iki sette geçmeyi başardı ve beyaz grupta işleri iyice karıştırdı şimdi. Caro bugün çok basit hata yaptı ve özellikle bulduğu servis kırma fırsatlarından faydalanamaması -daha doğrusu Stosur'un çok kritik anlarda harika servisler atması- sinirlerini iyice geri ve mağlubiyeti hazırlayan temel etmendi.

Wozniacki yarın da kazanamazsa sezon sonunu 1 numarada bitirememe ihitmali de artacak. Zira yarın kazanamazsa gruptan çıkması mucizelere kalıyor.


Günün Sonuçları:
Kestane Rengi Grup
(5) Samantha Stosur (AUS) d. (1) Caroline Wozniacki (DEN) 64 63

Beyaz Grup
(2) Vera Zvonareva (RUS) d. (8) Victoria Azarenka (BLR) 76(4) 64
(3) Kim Clijsters (BEL) d. (6) Jelena Jankovic (SRB) 62 63

(Foto: Getty / Reuters / AP)

1 yorum:

3ttekstil 28 Ekim 2010 09:54  

dünkü maçlarda clisters-jankovic maçı dayanılacak bir maç değildi, jankovic 3.maça çıkmasın lütfen!!!
vera-azarenka maçında vera çok şanslıydı kaç tane fileden seken sayı aldı hatırlamıyorum azarenka en azından bir set almayı hak etmişti
caro-stosur maçında da caro kasmadı çünkü bu kadar iyi servis atan bir oyuncu karşısında şansının olmadığını anladı. özellikle ilk sette kurtardığı brake pointlerden sonra stosur gaza geldi ve caronun çift hatası ile gelen ilk servis kırma şansını değerlendirip ilk seti aldı. üst üste iki oyunda toplam 4 servis kırma şansını değerlendiremeyip rakibinin ilk servis kırma puanını çift hata sonucu alıp kırması caronun moralini bozdu.stosurun huge servisleri ikinci sette de devam edince kaçınılmaz olan oldu.

bu iyi oyununa rağmen stosurun yarı finalde veraya kaybedeceğini düşünüyorum.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP