24 Ekim 2010 Pazar

kremlin cup: viktor ve victoria'nın zaferi

Belki de hayatımda izlediğim en gürültülü maçtı Kremlin Cup finali. Zaten finalin bir ayağında çığlık atmakla yetinmeyen, o attığı çığlıkları uzatan Victoria Azarenka vardı. KArşısında ise normalde pek fazla sesini çıkarmayan Maria Kirilenko. Ancak bugün aldığı puanlardan sonra özellikle, Makiri çığlıkları arka arkaya patlatıyordu.

Bunlara alışığım ben yine de ama bugün kafamı en fazla şişiren şey, tribünlerdeki Kirilenko hayranlarıydı. Her puandan sonra (Bakın her oyun veya Makiri'nin kazandığı her puan değil, istisnasız her puan) "Ma-Ki-Ri, Ma-Ki-Ri" diye bağıran çığırtkanlar vardı. Bu da kafa arkadaş. O gırtlak değil mi?

Müsabaka zevkliydi. Ortalamanın çok üstü bir tenis oynandı. İki tenisiçinin de en iyi tenisini sezon sonu oynaması onlar için üzücü, bizim için iyi aslında. En azından izleyecek bir şeyler görebiliyoruz diğer sporcuların iğrenç formlarının yanında.

Kirilenko ilk seti kaybettikten sonra ikinci sete müthiş başladı. Çığlıkları eşliğinde 4-0 yaptı. İkinci setin ilk oyununda 40-15'ten sonra arka arkaya dört sayı alarak servis kırması ateşledi Rus'u. Ama ne olduysa bir anda Belaruslu tarafına döndü rüzgar. Her zaman öndeyken boğulan taraf olan Azarenka, bu kez tam tersi geri gelen taraftı.

4-2 öndeyken iken üç kez servis kırma şansı yakalayan Kirilenko bunlardan yararlanamazken, aynı şekilde 4-4 iken de üç kez servis kırma şansını çığlıklar eşliğinde uzayın derinliklerine gönderdi. E böyle olunca da Azarenka üç maç puanı yakaladığı 10. oyunda, üçüncü şansını boşa harcamadı ve şampiyon oldu.

Doha öncesi büyük bir moral oldu kendisi için. Makiri de ilk 20'de bitirecek yılı.

Kremlin Cup'ın erkeklerinde ise kazanan Viktor Troicki oldu. Finalde Marcos Baghdatis'i geriden gelerek yenmeyi başardı. İkinci sette, Troicki'nin servis kırdığı oyunda çizgi hakemi hatası Baghdatis'i üzdü. Dışarıdaki topa içeride kararı veren hakem yüzünden ikinci seti kaybetti Rum raket.

Bu, Troicki'nin ilk tekler şampiyonluğu oldu. Sırp tenisçi, Janko Tipsarevic ile birlikte çiftlerde de şampiyonluğa ulaştı burada.

(Foto: Getty)

1 yorum:

kirpi 25 Ekim 2010 01:21  

Ingilizcesi "Victories of Viktor and Victoria.." Tekerleme gibi...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP