27 Ekim 2010 Çarşamba

marsel yine ilk turda elendi, şikayetçiyim

Marsel hakkında da çok doluyum. Bugün gerçekten çok üzüldüm. Zemjla karşısında mağlubiyet gelirse şaşırmayın demiştim ama yani en başta ben şaşırdım, üzüldüm.

İlk seti aldıktan sonra çok kötü bir ikinci set oynadı Marsel. Son sette ise servis kırdırdı sekizinci oyunda telafi etti 4-4 oldu. Sonraki servisine geriden gelerek tutundu. 5-5 oldu. On birinci oyunda ise servis kırdırdı ve ilk turda elendi. Yazık oldu çünkü kurası iyiydi.

Seviniyoruz falan Marsel 100'e girdi diye ama artık kesmiyor sanki beni bu. Şu anda hedeflenen ile başarılan şeyler tam oturuyor. Belirtilen ve olması gereken zamanda ilk 100'e girdi Marsel. 2009 Amerika Açık zamanındaki patlamasının ardından 1-2 senesi var demiştik ilk 100 için. Bir senenin biraz üzerinde bir zamanda geldi ilk 100.

Şimdi hedef bir sene içinde ilk 75. Ve bu Viyana gibi turnuvalar bunun için biçilmiş kaftan. Elemelerden gelen tensiçiler için kalan yerler çok uygundu ana tabloda. Marsel de kendisi gibi elemelerden gelen Avusturya sınırında, Jesenice'de doğmuş olan Sloven Zemlja ile eşleşti. Elemelerden gelen diğer üç raket içinde en zoruydu belki ama Marsel'den kalite olarak aşağıda bir tenisçi neticede.

Hele ki ilk seti kazandığı bir maçta Marsel'in yenilmemesi gerekirdi. Böyle ilerlenmez. Bu fırsatlar tepilirse istenilen hedefe daha geç ulaşılacak. Belki de ulaşılamayacak. Marsel genç değil. 19-20 yaşında değil.

Bize şimdiye kadar yaşattıkları muazzam. Bunun için kendisine, Can Hoca'ya, federasyona müteşekkiriz. Ama Marsel daha fazlasını yapabilir. Ve daha fazlasını yapabilecekken yapmazsa, başaramazsa işte o zaman üzülürüm, küserim. Safin'e, Gulbis'e küstüğüm gibi. Zemjla yenilmesi gereken bir rakipti.

1 yorum:

orion 27 Ekim 2010 02:47  

Bu tarz bir yorum yapmak için henüz çok çok çok çok çok erken diye düşünüyorum. Safin'in potansiyelini kullanmasıyla kıyaslanır mı bir yenilgide; yaşlandırdı adam kendini sevenleri :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP