7 Ağustos 2010 Cumartesi

washington: yarı finaller

Washington'daki Legg Mason Classic turnuvasında yarı finalistler belli. Son şampiyon del Potro'nun sakatlıuğı nedeniyle uzaklardan izlediği mücadelede 1 numaralı seribaşı Tomas Berdych'ti. Di'li geçmiş zaman zira bir önceki posttan da anlaşıldığı üzere çeyrek finalde Xavier Malisse'e üç sette boyun eğdi. Malisse ise üçüncü turda John Isner'ı geçmeyi başarmıştı. Geçen hafta toprak zeminde final gören Richard Gasquet, Vliegen karşısında sakatlanarak çekildi daha ilk turda. Bir başka sakatlanan da Ernests Gulbis'ti.

Üçüncü tura yükselmeyi başaran dört Amerikalı'nın da çeyrek final görememesi Amerika Açık öncesi ev sahibi ülkedeki tenisseverleri düşündürüyor olmalı. Kadınlarda ilk 10'da iki Amerikalı bulunuyorken, erkeklerde sıralama sistemine geçildiğinden bu yana ilk defa ilk 10'da hiç Amerikalı bulunmayacak olması paniğe sebep olmaya başladı. Andy Roddick, Simon'dan set alamadı. Fish ise Cilic'e elendi.

Baghdatis'in çıkışı muazzam. Verdasco'yu eleyerek yarı finale yükseldi Rum. Çim sezonunda gelen ilk tur elenişlerinin ardından Washington'da son dörde kalması, Amerika Açık öncesinde bir umut oldu. Geçen hafta Los Angeles çeyrek finalinde yenildiği Janko Tipsarevic de çeyrek final görüp Cilic'e yenilmekten kurtulamadı.

Nalby ise RG ve Wimbledon'dan çekildikten sonra ilk defa ATP Tur seviyesinde mücadele ediyor. Arada Arjantin'in Rusya'yı 3-2 mağlup ettiği Davis Cup eşleşmesinde oynayan Arjantinli, Davydenko ve Yozuhny'i alt etmeyi başarmıştı. Şu an dünya sıralamasının 117. basamağında bulunan Nalbandian, wildcard ile katıldığı başkent Washington'da Wawrinka ve Chiudinelli'nin arından Gilles Simon'u da yenerek son dörde kaldı. Simon'un Roddick'i mağlup ettiğini de hatırlatayım.

Bu akşam Marcos Baghdatis-Xavier Malisse ve David Nalbandian-Marin Cilic yarı final maçları oynanacak.

1 yorum:

Russell 7 Ağustos 2010 18:47  

baghdatis kötü oynuyor hala ama, verdasco çok berbattı.. yine de wimbledon'daki formundan çok daha iyi tabii..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP