2 Ağustos 2010 Pazartesi

atp'de 30. haftanın şampiyonları

 
 Nicolas Almagro d. Richard Gasquet 7-5/6-1
Son şampiyon Thomaz Bellucci'nin daha ilk turda ev sahibi raket Chiudinelli'ye elenerek şaşırttığı 5000bin tonluk monotlitten ibaret kupasıyla Gstaad'da kazanan Nicolas Almagro oldu. Dört yıl önce turnuvayı kazanan Richard Gasquet finale kadar yükseldi. 2010'daki üçüncü finali oldu Fransız'ın. Tek şampiyonluğu Nice'te. Rus doğumlu Kazaklardan, kariyerinde hiçbir parlama dahi olmayan Yuri Schukin yarı finale kadar yükseldi. Rişar'a yenildi. Çeyrekte Youzhny'i alt etmiş.


Juan Carlos Ferrero d. Potito Starace 6-4/6-4
JCF yaşını başını almış ama hala turnuvalarda tokatlıyor afedersiniz önüne geleni. BU performansları Grand Slamlerde görmek isterdik sayın one-slam wonder. Geçen finalde Davydenko'ya yenilen İspanyol, bu hafta Potito Starace'yi yenerek kupayı kaldırdı. Yarı finalde de Andreas Şappiiiii'yi yenmişti. Seppi de iki haftada bir yarı final bir final. Hadi bakalım.

 
Sam Querrey d. Andy Murray 5-7/7-6/6-3
Amerika kıtasında ise geçen hafta Amerikan finali oynanmış ve Mardy Fish kupayı kaldırmıştı. BU hafta finalde yine bir Amerikan vardı. Sam Querrey, Andy Murray'i tıpkı yarı finalde Tipsarevic'e yaptığı gibi geriden gelerek mağlup etti. Aslında yarı finaldeki maç için Querrey kazandı demektense Tipsy mallaştı demeyi tercih ederim. İlk seti tie-break ile almışsın. Gecenin 1'inde beni uyutmuyosun. Seni izliyorum. İkinci sette tie-break'te 5-2 öne geçiyorsun. Buradan seti veriyor, hızını alamayıp maçı da kaybediyorsun. E be köylü kızı! Ernest Gulbis de ikinci turda Alejandro Falla'ya denyoca kaybetti. Kızınca derim ben böyle. Döverim de severim de. Bu yıl Federer'i yenen isimlerden ikisinin mücadelesiydi.

6 yorum:

kirpi 2 Ağustos 2010 23:08  

Falla-Gulbis maçına "Federer'i bu yıl yenebilen iki ismin maçıydı" demişiniz de Falla Federer'i tam olarak yenememişti galiba?? Böyle bir şeyler eksik kalmıştı sanki, maç için oynanan servis oyunu almak gibi :)

kirpi 2 Ağustos 2010 23:10  

Bu arada Gstaad kupasını kaldırmak için gördüğüm kadarı ile herkes silkme metodunu tercih ediyor. Daha koparma ile kaldırabileni görmedim sanırım.

onur 2 Ağustos 2010 23:13  

Yendi yendi, siz uyuyodunuz o sırada yendi. Sonra Federer save ettiği yerden devam etti maça kazanana kadar.

kirpi 2 Ağustos 2010 23:34  

Güzel yerde save etmiş o vakit, tebrik ettim. İnsan nerede save edeceğini de bilmeli bir yerde..

Russell 3 Ağustos 2010 03:13  

tipsarevic kalıbından utansın. tiebreak 5-1 idi, 5-2'de çok ballı bir puan aldı querrey, ondan sonra kafası attı tipsarevic'in, saçma sapan bir servis vole deneyip 2 minibreak'i çöpe attı. final setinde de 11 tane servis kırma puanı kaçırdı.

kirpi 3 Ağustos 2010 21:36  

@ Russell

"Tipsarevic'in kalıbı" derken?? :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP