2 Ağustos 2010 Pazartesi

istanbul cup 2010: youuu nastya!

İstanbul’da durduğunuz yerde litrelerce su kaybettiren bir sıcak altında, bu yıl altıncısı düzenlenen İstanbul Cup Tenis Turnuvası’nın finalini izlemek için tribünler tabii ki dolmamıştı. Finalde karşılaşacak isimler turnuvanın 3 numaralı seribaşı Anastasia Pavlyuchenkova ve vatandaşı Elena Vesnina alkışlar eşliğinde korta çıktılar. Bir sene önce yaşanan 41 dakikalık finale benzememesi için totemler yapılıyordu.

Müsabakaya servis karşılayarak başlayan 19 yaşındaki Pavlyuchenkova, daha ilk oyunda bulduğu servis kırma şansını değerlendirerek avantajlı bir başlangıç yaptı. Ancak Vesnina’nın cevabı gecikmedi. Hemen bir sonraki oyunda rakibinin servisini kıran Rus raket, ritimsiz oyunu nedeniyle ilk sette 5-2 geriye düşünce “Acaba geçen seneki gibi kısa bir final mi olacak” soruları geçmeye başlamıştı akıllardan.

Vesnina’nın dirilişi bu soru işaretini giderdi. Sekizinci oyunda set puanı çevirdikten sonra önce üst üste beş oyun alarak ilk seti 7-5 hanesine yazdıran 24 yaşındaki sporcu, ikinci sette de durulmadı. İlk oyunu sıfıra karşı kazanan Rus raket, uzun süren ikinci oyunu da servis kırarak hanesine yazdırdı. Sonraki iki oyunu kazanınca üst üste dokuzuncu oyununu kazanarak 4-0 öne fırladı. Maçı kazanmaktan sadece iki oyun geride olan Vesnina bu sefer boğulan taraftı. Pavlyuchenkova iki kez servis kırarak skoru 4-3’e getirdiğinde umutları da yeşermişti. Bu sırada vatandaşı sağlık muayenesi için doktoru çağırıp tansiyonunu ve ateşini ölçtürdü.

Forehandlerde ve backhandlerde ritmini bulan 19 yaşındaki Rus, ikinci seti 7-5 ile hanesine yazdırdı. Bu yılki final, geçen senekinden çok farklıydı. Pavlyuchenkova, üçüncü setin dokuzuncu oyununda servis kırdıktan sonra kendi servisine de tutundu ve kariyerinin ikinci WTA Tur şampiyonluğunu İstanbul’da elde etti. Vatandaşı Vesnina ise kariyerinin üçüncü finalinden yine boynu bükük ayrıldı. Hem de doğum gününde.

3 saat 10 dakika süren müsabaka, bu yılın ve İstanbul Cup tarihinin en uzun finali olarak kayıtlara geçti. Birincilik ödülü olarak 37 bin dolar kazanan Pavlyuchenkova, altı yıllık turnuva tarihinde şampiyon olan üçüncü Rus raket oldu.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP