18 Eylül 2010 Cumartesi

ispanyol tenisçilerden boykot

Erkekler tenisinde en başarılı ülke İspanya. Bu bir gerçek. Her ne kadar bu yılki Davis Cup bunu göstermese de ilk 10'da üç, ilk 30'da yedi İspanyol bulunması bunun en açık göstergesi. Onu da geçtim adamlar eğitim sistemlerinden, oynadıkları tenise kadar bir ekol. Fakat konu kadınlar tenisi olunca İspanya akıllara bile gelmeyecek yerlerde. En son Grand Slam şampiyonu olan İspanyalı, Arantxa Sanchez Vicario, 1998 Roland Garros.

Rafael Nadal'ın üç Grand Slam üst üste kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekmesine içerleyen İspanya'nın sıralamadaki ilk 6 kadını, MJ Martinez Sanchez, Anabel Medina Garrgues, Arantxa Parra Santonja, Carla Suarez Navarro, Lourdes Dominguez Lino ve Nuria Llagostera Vives "Bize ayrımcılık yapıyorlar komşulaar" diyerek gelecek yıl oynanacak ilk Fed Cup eşleşmesini boykot etme kararı aldılar. Şubat başı Estonya ile World Group II'de mücadele edecek İspanya. Kaia Kanepi döver valla. Bir de Maret Ani vardı di mi Estonyalı.

Bugün İspanya Tenis Federasyonu web sitesinden madde madde "Aha bunları yaptık" diye bir liste yayınladı. Bu cevabı yeterli görmeyen tenisçiler Parra sözcülüğünde boykot kararına devam ettiklerini söylediler.

Şimdi ben böyle bir ayrımcılık yapıldığını düşünmüyorum. Bu tenisçiler çocukken, gençken aynı eğitim sisteminde geçiyorlar. Son yıllarda erkekler daha başarılı oluyorlar. Daha yetenekli tenisçiler çıkartıyorlar. Evet alttan gelen hiç genç yok İspanyol kadın olarak. Carla Suarez çıkınca heyecanlanmıştık ama o da nerede hani? E genç kız gelmiyor, peki genç erkek geliyor mu? İlk 30'daki tenisçilerin en genci Nadal. 24 yaşında. Ve yaş ortalaması 27.3 bu yedi tenisçinin.

Federasyon istediği kadar destek versin İspanya'nın kadınlar tenisi şu an içinde bulunduğu durumdan daha iyi olmayacaktı bana göre.

5 yorum:

Spooky 19 Eylül 2010 00:43  

İspanya'dan Carlos Boluda var yeni başka bilmiyorum.

Ben Grand Slam'lerin Junior tablolarına da göz gezdiriyorum. ABD, Rusya ve civarı, Avustralya ve İngiltere çok daha planlı programlı oyuncu yetiştiriyormuş gibi. Çin de bir iki tenisçiyle geliyor sanki..

Tabii bilemiyoruz kim Junior'dan Pro'ya geçişi sorunsuz yapabilecek, kaç yaşında çıkış yapacak, orada kalabilecek mi ama görünüşe göre İspanyollarda sıkıntı var.(sergen mode on)

Şimdi kadın tenisinde erkeklerdeki kadar başarılı olmama sebebi de sistemleri olabilir. İspanyolların bir ekolü var ve bu ekol kadın tenisine, fiziğine ne kadar uyuyor buna bakmaları lazım.

Russell 19 Eylül 2010 02:18  

ispanya'nın tenis sistemini inceleyen bir film indirmiştim ama maalesef bilgisayarım izleyemeden göçünce gitti o. bir daha da bulabilirsem indirip izleyeceğim, bu konu hakkında belki bi fikrim olur o zaman.

Russell 19 Eylül 2010 23:17  

ya öyle özel bir ismi yoktu, "bilmem ne spanish system" gibi bir şeydi.. o "bilmemne" kısmında tenis akademisinin adı vardı sanırım..

Spooky 20 Eylül 2010 00:01  

onu bi bulalım, bulduralım..

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP