15 Eylül 2010 Çarşamba

amerika açık şampiyonları

Amerika Açık’ta teklerde şampiyonları yazdım sanmayın ki diğerlerini atlayacağım. Biraz dinlence, biraz eğlenceden sonra işte o şampiyonlar:

Genç erkeklerde iki ABD’li oynadı finali. İlk 10’da tenisçisi kalmayan, çeyrek finalde temsil edilmeyen Ameirkalılar için iyi haber tabii ki. 92 doğumlu Jack Sock, 10 numaralı seribaşı olan yaşıtını ilk seti kaybettiği müsabakada yenerek şampiyonluğa ulaştı. Turnuvaya wildcard ile katılan Sock, 5, 12 ve 2 numaralı seribaşılarılar da final yolunda alt etti.

Genç kızlarda şampiyonluk bağıra bağıra Daria Gavrilova’ya gitti. 2009 Fransa Açık gençler finalisti Rus raket, 2010 Avustralya Açık’ta da çeyrek final görmüştü. Amerika Açık’tan birkaç hafta once Gençli Olimpiyatları’nda altın madalyayı boynuna asan 16 yaşındaki tenisçi Amerika Açık’ta da zirvede yer aldı. Bu kızda gelecek var. Bakalım pro tenise geçişe nasıl olacak ama. O da finalde vatandaşını mağlup etti. Wimbledon yarı finalisti, 15 yaşındaki Yulia Putintseva’yı 6-3/6-2 ile geçti. Yulia'nın şu yukarıdaki fotodaki duruşuna bittim.

Çift kadınlarda bizim Yaroslava üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaştı Vania King ile. Doğru partner etkili sonuç getirdi. İpek de belki doğru bir partner bulabilse, bir Güvenç Kurtar, Hikmet Karaman gibi takım değiştirmese şimdiye daha iyi sonuçlar almış olacaktı. King/Shvedova çifti Liezel Huber/Nadia Petrova ikilisini üç sette geçti. Final yolunda çeyrek finalde 1 numaralı seribaşı, müthiş ikili Dulko-Pennetta’yı turnuva dışına itti.

Erkeklerde ise Bryan kardeşler, “Kariyerimizin en güzel maçı” dedikleri müsabaka ile finalde Bopanna/Qureshi çiftini 7-6’lık iki setle geçerek kariyerlerinin 2342342. Şampiyonluğuna ulaştılar. 65 şampiyonluk, bunların dokuzu Grand Slam. Woodbridgelere iki kaldı.

Karışık çiftlerde yine bir Bryan vardı ve yine Qureshi vardı. Kazanan yine Amerikalı oldu. Bob Bryan, Leizel Huber ile birlikte Qureshi/Peschke çiftini mağlup etti. Herkes bu iki finalden sonra Qureshi’yi el üstünde tutuyordu. Selden etkilenen bir ülkede umut olmuştu tabii. Hem de ülkesinin savaştığı komşusu Pakistanlı Bopanna ile finale yürümüştü.


O değil de ortalık Amerikan bayrağı doldu... Her fotoya sokmasanız olmaz.

(Foto: Getty / Reuters)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP