12 Eylül 2010 Pazar

amerika açık 2010: yeni vera binayı terk etti

Çoğumuz Vera’nın artık düzeldiğini ve eskisi gibi çöküşler yaşamayacağını düşünüyorduk değil mi? En azından üzerinde hiçbir baskı olmaması gereken şu Grand Slam finallerinde. İşte her şey düşündüğümüz gibi gitmiyor. Game, Set and Mats sunmayı beklerken programın sabaha alınması ile dımdızlak ortada kalmak buna bir örnek sayılabilir tabii.

Clijsters tamamen işini yapmayı bilen bir profesyonel edasıyla kortta mesleğini icra ederken, Zvonareva çaylak ve çekingen görüntüsünden bir türlü kurtulamadı. Agresif başlamaya çalışması kanımca bir hataydı. Çünkü karşısında zaten agresif olan ve oyunu domine etmeyi seven bir rakip vardı. Müsabakanın başında dişe diş bir oyun felsefesi belirliyorsanız ve silahlarınız buna elverişli değilse tökezlemeniz işten bile değildir.

Vera backhandsiz oynadı. Vera servissiz oynadı. Vera volesiz oynadı. Bu silahlarınız çalışmaz durumdayken bir de saldırgan bir vaziyette olursanız basit hata sayısı tavan yapar. Rus raketin kendini tartıp, vuruşlarının çlaışmadığını görünce daha sabırlı ve defansif başlayıp oyunu öyle götürmesi ve en uygun anı bulması gerekiyordu.

İnat etti Zvonareva ve bu inadı gitgide büyük bir korkuya dönüştü. 2-2’den sonra oyun alamadan kaybettiği ilk setin ardından yüz ifadesindeki gerginlik yine kendisiyle olan savaşın resmi başlangıcını da vermiş oluyordu. İkinci setin ilk oyununda ilk raket kırma geldi Vera’dan. Gözler antrenöre döndü, baldırlar dövüldü. Son birkaç aydır görmediklerimizi tekrar görmeye başladık. Hasta tedaviye cevap vermemiş, hastalık nüksetmişti. Açıkçası kulağa hoş gelse de Vera'nın baldırı olmak istemezdim. Çok dayak yiyorsun her şeyden önce.

Zaten buradan sonra eski Vera kontrolündeki Zvonareva’nın maçı çevirmesini beklemek aptallık olurdu. 6-2/6-1 kaybetti Rus raket. Kim Clijsters kortun her yerindeydi ve müthiş oynadı. Muazzam servis kullandı ve file önünde iyiydi.


Kazandıktan sonra Tomb Raider misali tribünlere tırmanmaya çalışması, kocasına, arkadaşlarına ulaşıp bu sevinci onlarla paylaşması, Jada’nın kolundaki saatler, babası aklına gelince gözlerinin dolup konuşamaması... 3 Amerika Açık, 21 maç üst üste. Tebrikler Kim! Emekli olduğunda tek şampiyonluğun vardı şimdi üç. İyi ki dönmüşsün. Ve çabalarından dolayı sana da tebrikler Vera! Kim de ilk dört finalinde kazanamamıştı. Mauresmo da 7 sene beklemek zorunda kalmıştı. Sabır güzel bir şey.

Benim aklıma Charlize Theron takıldı. Şimdi bu güzellik iki yıldır (2008, 2009) sevgilisi ile gelip yiyişirdi buraya. Bu sefer yalnız gelmiş. Benim yalnız ve güzel Charlim.

 (Foto: Reuters / Getty)

1 yorum:

Spooky 12 Eylül 2010 12:30  

sevgilisi charlize theron'u aldatmış. vay aptal vay.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP