15 Eylül 2010 Çarşamba

davis cup'ta yarı final heyecanı


Erkekler tenisinde ülkeler bazındaki en büyük organizasyon olan Davis Kupası’nda yarı final heyecanı bu hafta sonu yaşanacak. Sırbistan, Çek Cumhuriyeti’ni ağırlayacakken, Arjantin, Fransa’ya konuk olacak.

Sırbistan tarihinde ilk kez Davis Kupası’nda finaline çıkmak için mücadele edecek. En büyük kozu ise Amerika Açık’ta final oynayan, dünya 2 numarası Novak Djokovic olacak. 2008 Avustralya Açık şampiyonu bu yıl kupada yaptığı iki karşılaşmayı da kazandı. Sırbistan ilk tur eşleşmesine ABD’yi 3-2 ile geçtikten sonra Hırvatistan’ı da 4-1’lik skorla mağlup ederek son dört ülke arasına girdi.

Novak Djokovic’in takım arkadaşları ise Janko Tipsarevic, Victor Troicki ve Nenad Zimonjic olacak. Çiftler uzmanı Zimonjic, “Çiftlerde üçüyle de oynayabiliyorum, böylece teklerde oynayan isimler üç günde korta çıkmak zorunda kalmayacak” diyerek takımın fit olacağını söyledi.

Çek Cumhuriyeti ise Tomas Berdych ve Radek Stepanek’i kadroya dahil etti. İki isim de çeyrek finalde Şili karşısında sakatlıkları nedeniyle raket sallayamamıştı. Bu ikili birkaç yıldır takımın iskeletini oluştururken geçen yıl 1980’den bu yana ülkeyi ilk defa finale taşımışlar ancak İspanya’ya boyun eğmişlerdi. Berdych bu yıl Roland Garros’ta yarı final oynarken, Wimbledon’da finale çıkmayı başarmıştı. Stepanek’in yılı ise iç açıcı değildi. Bu ikilinin takım arkadaşları ise Ivo Minar ve Jan Hanek olacak.

İki ülke bu isimler altında daha once hiç karşılaşmamış olsalar da Yugoslavya ve Çekoslovakya adıyla dokuz kez eşleşmişlerdi. Çekler bu seride 5-4 önde bulunuyor. Bu yılki eşleşme Belgrad’da sert zeminde oynanacak.

Yarı finalin diğer ayağında Arjantin ile Fransa, Lyon’da karşı karşıya geliyor. Fransa, Jo-Wilfried Tsonga’nın sakatlığı nedeniyle yokluğunda Gael Monfils’e güveniyor. Monfils, Amerila Açık’taki çeyrek finali ile sıralamada 15.’liğe kadar yükseldi. “Benim gibi duygusal bir oyuncu için Davis Kupası muhteşem bir organizasyon” diyen Monfils ilk defa geçen yıl Hollanda karşısında ülkesini temsil etmişti.

Monfils’in yanındaki isimler Michael Llodra, Richard Gasquet ve Gilles Simon olacak. Fransa, son şampiyon İspanya’yı çeyrek finalde elerken Llodra hem teklerde hem de çiftlerde harika bir performans göstermişti. Bu yaz da Amelie Mauresmo’nun akıl hocalığını yaptığı raket iyi sonuçlara imza atmıştı.

Arjantin’in en büyük kozu 28 yaşındaki David Nalbandian olacak. Bir dizi sakatlığın ardından kortlara dönen Nalbandian, Amerika Açık Serileri’nde gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çekmişti. “Çok zor olacak” diyen eski dünya 3 numarası, “Ancak takımımıza güvenip, üç boyunca elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu.

Arjantinli’nin takım arkadaşlıklarını Juan Monaco, Eduardo Schwank ve Horacio Zeballos üstlenecek. 2009 Amerika Açık şampiyonu Juan Martin del Potro’nun sakatlığının henüz tam olarak iyileşmemesi ise Güney Amerikalılar için büyük bir şanssızlık.

(Bazı metinlerin laubali olup, bazılarının haber dilinde olmasının nedeni aynı şeyleri iki kez yazmak istememem. Bunu iş icabı haber olarak yazdığım için, böyle koyuyorum bloga. O yüzden eğlenceli bir yazı değil. Bilgilendirici en azından. Güldürürken bilgilendirmek de güzel tabi. Her zaman Nasreddin Hoca olamıyoruz)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP