16 Eylül 2010 Perşembe

esther vergeer'in 396'lık serisi

Tekerlekli sandalye tenisini unuttuğumu sanmayın. Nadal’a, Federer’e süper sporcular, müthiş atletler diyoruz ama tekerlekli sandalyede tenis oynama azmini gösteren sporculara bence gereken takdiri vermiyoruz.

Hele ki aralarında bir tanesi 2003’ten bu yana hiç maç kaybetmemişken... Esther Vergeer. Hollandalı tenisçi o tarihten bugüne 396 maç yaptı ve hepsini kazandı. Hepsini! Hatta 31 Mart 2001’den bu yana ise sadece bir maç kaybetti de diyebiliriz. 99’dan beri dünyanın zirvesinde bulunuyor ve 10 yıl üste üste dünya şampiyonu.

Vergeer, sekiz yaşındayken omuriliğinden bir ameliyat geçiriyor ve bu onun hayatını kurtarsa da onu tekerlekli sandalyeye mahkum bırakıyor. O ise hala eski Esther olduğunu göstermek için spora devam ediyor. Basketbol ve tenis oynuyor. Bir noktaya gelince birini seçmesi gerekiyor ve tenis diyor.

2008 Paralimpik Oyunlar’da finalde vatandaşı Korie Homan’a karşı altın madalya kovalayan Vergeer, çok nadir olarak yüzleştiği bir durumla karşılaştı: Maç puanı çevirmek. O anda güçsüz hissetmek alışık olduğu ya da sevdiği bir şey değil şüphesiz. Aklına düşen galibiyet serisi ve ailesinin ve medyanın neler düşüneceği, maçı kurtarmasına yardım etmiş.

Hollandalı’nın şimdiki hedefi 2012 Olimpiyatları. Londra’da dördüncü kez şampiyon olurken bu serisinin hala devam etmesini umuyor. Bu arada, antrenörü ise Sven Gröneveld. Ivanovic’in eski, Wozniacki’nin şimdiki koçlarından.

Esther'in kariyerindeki galibiyet yüzdesi %96. Federer'inki 81, Nadal'ınki 82, Serena'nınki 82.

Tekerlekli sandalye tenisi hakkında bilgiyi de Esther'in kendi ağzından dinleyin:


0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP