18 Eylül 2010 Cumartesi

davis cup: ilk finalist fransa

Üç günlük Davis Cup yarı finalleri serüveninin ikinci gününde ilk finalistimizi bulduk. Fransa ilk üç mçaı kazanarak 3-0 yaptı skoru ve finale yükseldi. Arjantin'de formda bir Juan Martin del Potro'nun eksikliği hissedildi tabii. Juan Monaco iki yıl öncesinin ilk 20'deki raketiydi. Şimdi sürünüyor. Nalbandian toparlanmıştı ama o da yetmedi. Fransa'da Michale Llodra özellikle çim sezonunda bir hareketlenme yaşamıştı. Amerika Serileri'nde yeniden kaybolmuştu. Amerika Açık'ta ise Tomas Berdych'i yenmeyi başarmıştı ilk turda. İlk maçta Juan Monaco'yu dört sette geçti 30 yaşındaki Fransız. İkinci müsabakada Gael Monfils çıktı sahneye. Amerika Açık'ta çeyrek final görmüştü. Nalbandian ise sakatlıktan çıktıktan sonra sert zemine sezonunda güzel bir seri yakalamıştı. Başa baş geçmesini beklediğim bir müsabakaydı ancak falza zorlayamadı La Monf'u Nalbandian. Dört sette o da kaybetti.

İlk gün 2-0 Fransızların üstünlüğü ile geçildi. Bugün çiftler maçı vardı. Llodra bu sefer Arnaud Clement ile partner oldu. Schwank/Zeballos ikilisini üç sette dağıttılar. Llodra aslında iyi bir çiftler oyuncusu, oyun stilinden de bunu anlayabilirsiniz ama şu an çiftler sıralaması tekler sıralamasının gerisinde. İki basamak da olsa.

Pazar günü Arjantin büyük ihtimalle çiftler oyuncularını çıkartacaktır korta.

Yarı finalin diğer ayağında dün Novak Djokovic yine narin bünyesinin yarı yolda bırakması ile Radek Stepanek karşısına çıkmayınca, Viktor Troicki dört sette maçı kaybetti. Bu aslında bir anlamda Sırplar için yolun sonu demekti diyordum ki Janko, Tomas Berdych'i yenmeyi başardı. Zaten Novak da oynasa ilk gün 1-1 bitecek dediğim için bu pek bir şeyi değiştirmedi. Bugün Djokovic çiftlerde korttaydı. Başarılı çiftler oyuncusu Nenad Zimonjic ile, Berdych/Stepanek ikilisine karşı malca oynayıp kaybettiler. Djokovic sinirinden yine raket kırmış. Zimonjic ise konsantrasyon eksikliğinden kaybettik diyor müsabakayı. Jan Hanek ve Ivo Minar da fasülyeden gelmiş oldular Sırbistan'a.

Pazar günü dananın kuyruğu kopacak. Novak Djokovic'in narin bünyesi arıza çıkartmazsa ilk maç onunla Berdych arasında. Llodra'nın ve Tipsarevic'in yendiği Tomas'ı, Nole yenemezse kavga çıkartırım. Eğer bu müsabakayı Sırp raket kazanırsa son maç finalisti belirleyecek ki o da Janko ile Vaidisova'nın kocası arasında oynanacak. Stepanek'in Davis Cup'ta ayrı bir coşup efsane maçlar çıkarttığını biliyoruz.

Play-offlarda da önemli mücadeleler devam ediyor. Kazanan ekipler World Group'a yükselecekler. İlk iki gün sonrası yükselen üç ülke belli oldu: Almanya, Kazakistan ve Romanya. Kazakistan, Federersiz İsviçre'yi geçti. Sonuçlar şöyle:

Kolombiya-ABD: 1-2
İsrail-Avusturya: 2-1
Almanya-Güney Afrika: 3-0
İsveç-İtalya: 2-1
Hindistan-Brezilya: 1-2
Avustralya-Belçika: 2-1
Kazakistan-İsviçre: 3-0
Romanya-Ekvador: 3-0

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP