11 Eylül 2010 Cumartesi

amerika açık 2010: kadınlar yarı finalleri

2010 Amerika Açık tek kadnılar finalini Vera Zvonareva ile Kim Clijsters oynayacak.

Vera'dan başlamak istiyorum. Başardığı şey inanılmaz. Fiziksel zayıdlığın giderilmesi mental zayıflığın giderilmesinden daha kolaydır malumunuz. Vera hakkında yazdığım her postta onun kafasının içinin ne kadar sorunlu olduğundan bahsediyorum hep. "Eeeeh yeter be" diyorsunuzdur. Bilmeyenler de duysun, öğrensin diye yazıyorum. Geçen yıl burada ralli sırasında sinirlenip dizlerini dövdüğünü, 3 yaşındaki çocuk gibi korta oturup ağlayarak sargılarını çözdüğünü, Doha'daki sezon sonnu turnuvasındaki gözyaşlarını, İstanbul'daki ilk tur elenişinin ardından sinirli hallerini görmeyenlere de anlatmak lazım.

Şimdi aynı kadın zihinsel olarak çok daha kuvvetli. Her nasıl başardıysa, kim yardım ettiyse bravo. Çünkü potansiyeline ulaşması için o engeli aşması gerekiyordu. Daha önce sakatlıklar yüzünden sıralamada çok gerilere düşmüştü. Şurada 4 yıldır toparlanmaya çalışıyor ve gayet iyi bir iş çıkardı. Kaybederse ilk dörde girecek yanılmıyorsam turnuva sonrası. Kazanır ise iki numarada olacak.

Yarı final maçını izleyemedim. Wozniacki'ye sitemlerim var. İki sevdiğim tenisçiyi yendi arka arkaya. Sharapova maçında harika oynamıştı, bu maçta kontak kapatmış. Dünya 1 numarasına çıkma şansını da çöpe attı böylece. Geçen senenin rövanşını alma şansını da.

Clijsters ile Venus arasındaki maç oyunlar ilerledikçe keyif vermeye başladı. İlk sette yedinci oyunda servis kırdı Venus ve buradan seti vermedi. İkinci sette Clijsters daha bir Clijsters'dı. 5-2 öne geçtikten sonra o seviyeyi kaybeden Belçikalı setin tie-break'e gitmesine mani olamasa da tek taraflı bir tie-break oyunu gördük. Son şampiyon 7-2 kazandı bu oyunu.

Son sette yine bocalayarak başladı Kim. Zor kazandığı ilk servis oyunundan hemen sonra ise servis kırdı. Bir anda hissetmeye başladı diyorduk ki 4-2'den 4-4 oldu yine. Hem de çok basit hatalarla. İki çift hata ve file önü hatası ile servisini kırdırdı Belçikalı. Bir sonraki oyunda ise iki müthiş passing-shot ve bir lob ile servis kırdı tekrar ve bu oyun maçı kazanmasına yol açtı.

Venus Williams'ın kardeşi ile birlikte çiftlerde ne varsa silip süpürdüğünü biliyoruz. BU kadar iyi bir çiftler oyuncusunu file önünden korkar yapmak, her ileri çıktığında cezayı kesmek Kim'e yakışırdı zaten. Fileden puan çıkarma oranı yüzde 62'de kaldı Venus'un. Tabii burada Amerikalı'nın zorlanmasının asıl nedeni Wimbledon'dan bu yana hiç maç yapmamış olması. Buraya gelene kadar çıtır çerez isimleri yendi bu turnuvada. Ancak ilk mücadeleci rakipte mağlup oldu. Yine de başa baş mücadelesi mevcut.

Yarın Clijsters favori. Üst üste 21. kez galip gelmek üzere Belçikalı. Final saat 02.00'de.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP