5 Eylül 2010 Pazar

gün sonu: amerika açık 2010 - gün 6

Bir tenisçi için ne yağmur ne de kar sorundur aslında. Yağmur yağar, dolu yağar maç tatil olur. Oyun durur, bekleme başlar. Evet, çok can sıkıcı bir durumdur ama tenisçiler profesyonel oldukça bununla, bu bekleyişle başa çıkmayı öğreniyorlar.

Fakat öyle bir doğa olayı var ki, oyuncular ondan çok daha fazla nefret ediyor. Rüzgar. Dünyanın en isabetli vuran adamını bir anda "yeni başlayanlar" turnuvasında ilk maçına çıkmış adama çeviriverir. Bugün New York'ta rüzgar vardı ve kimse bu durumdan hoşnut değildi.

Kadınlarda tablonun üst tarafından dördüncü tura yükselen sekiz isim de belirlendi. Daha maçlar başlamadan Shuai Peng'un çekilmesiyle Petkorazzi tur atladı. Daha 1 ay önce Emre Yazıcıol'a ayarlamaya çalıştığımız, yanyana oturup maç izlediğim kız Amerika Açık'ta son 16'ya girdi. İnsanoğlu kuş misali. Seneye bizi tanımaz da bu. Hıh!

Tablonun en üstündeki dördüncü tur eşleşmesi, tıpkı tablonun en altındaki gibi enfes. Wozniacki ile Şarapova çeyrek finaldeki yer için karşı karşıya gelecekler. Rus raketin Jarmila Groth karşısındaki ilk tur maçı hariç İki tenisçi de çok kolay maçlar kazandı. Woz bugün Tayvanlı rakibine sadece bir oyun vererek kazandı. Maçın başında karşılıklı servis kırıldı. Ardından Danimarkalı yedi, Chan baktı. Kıyamet falan da kopmadı rüzgarı saymazsak. Caroline'in üç maçta verdiği toplam oyun sayısı 3.

Masha da, yeni Oudin denilerek gaz verilmeye çalışılan ama Oudin ile uzaktan yakından alakası olmayan Amerikalı Beatrice Capra'ya oyun bile vermedi. Rüzgar asıl bu maçta felaketti. Capra'nın başındaki siperlik uçtu. Top toplayıcı çocukların dizlerinin altına konulan havlular "ralli sırasında" korta girdi. Bu yüzden puanlar tekrar oynandı.

Pazartesi gecesi bu iki buldozerden birisi elenecek. Ama kazanan taraf bugünkü kadar rahat kazanamayacak kesinlikle.

Jelena Jankovic fazla bile gitti. İlk turda Halep karşısında maç sayıları çeviren Sırp raket, orada yenilmeliydi aslında. Ardından Mirjana Lucic'e de set verdi. Üçüncü turda, Kaia Kanepi'ye direnemedi. Bollettieri ne yapsın? Kanepi'nin dördüncü turdaki rakibi Yanina Wickmayer oldu. Veteran Patty Schneyder karşısında sinirleri geren bir maçtan galip geldi Belçikalı. İstanbul Cup'ta son iki yıldır saçmalayan Schynder ise patlama yapacak yeri iyi seçmiş. Sonucu son set tie-break'i ile belirlenen müsabakanın ardından Wickmayer ağlamış.

Petkovic turladı durup dururken demiştim. Rakibi Vera Zvonareva olacak. Duygusal olarak çökertmeyi başarırsa Rus raketi, şansı var Alman'ın. Yoksa Vera kariyerinin en iyi tenisini oynuyor. Dulgheru'yu iki sette geçti. İkinci sette 3-0 geriye düştü, tie-break ile kazandı. Artık psikolojik olarak bile çökmüyor sanırım. Ancak maçtan önce ısınırken giydiği daha doğrusu giydikleri hala kafada biraz sorun olduğunun kanıtı.

http://twitpic.com/2lb2jw

Dominika Cibulkova. Bu da yıllardır "Hadi be kızım, yürü be kızım" dediklerimden. Ne zaman şansı var desem patlar. Bu turnuva öncesi hiç bahsetmedim. Buyrun. Son 16'da. Dominguez Lino'yu bagel+stick ile geçti. 6-0/6-1 işte be! Holosko'nun memleketlisi, Rus Kuzy ile oynayacak.

Erkekler maçları bugün çok sıkıcıydı. Çok bayıktı. Federer, Melzer, Söderling, Djokovic, Gasquet üçer sette harcadılar rakiplerini. Bi Fish-Clement maçı uzun sürdü. Beş sette kazandı Amerikalı.

Tipsarevic, Roddick galibiyetinin ardından gözleri üzerine çekmişti. O gözler şimdi boşluğa bakıyor. Gael Monfils'e dört sette yenildi Sırp raket. Roddick her yerde onu arıyormuş, öyle diyolla. İkinci tur maçında yenildikten sonra filede Janko'ya, "Beni daha önce yendikten sonra kaybetmiştin. Bu sefer olmasın yoksa seni öldürürüm" demişti Amerikalı. Tipsarevic'in çeyrek final fobisi var bence. Çıkacak gücü var ama çıkmıyor, zeki ama çalışmıyor.

Ve tabi Nishikori. Buraya kadar gelmesi bile mucizeydi. Bir efsaneydi, efsaneydi... Normale dönüp sakatlandı Montanes karşısında.


Günün Sonuçları:
[2] R Federer (SUI) d P Mathieu (FRA) 64 63 63
[3] N Djokovic (SRB) d J Blake (USA) 61 76(4) 63
[5] R Soderling (SWE) d T de Bakker (NED) 62 63 63
[13] J Melzer (AUT) d [22] J Ferrero (ESP) 75 63 61
[17] G Monfils (FRA) d J Tipsarevic (SRB) 76(4) 67(4) 62 64
[19] M Fish (USA) d A Clement (FRA) 46 63 64 16 63
[21] A Montanes (ESP) d K Nishikori (JPN) 62 21 ret. (kasık)
R Gasquet (FRA) d K Anderson (RSA) 64 76(3) 75

(1) C Wozniacki (DEN) d. C Yung-Jan (TPE) 61 60
(31) K Kanepi (EST) d. (4) J Jankovic (SRB) 62 76(1)
(7) V Zvonareva (RUS) d. (25) A Dulgheru (ROU) 62 76(2)
(11) S Kuznetsova (RUS) d. (14) M Kirilenko (RUS) 63 64
(14) M Sharapova (RUS) d. (WC) B Capra (USA) 60 60
(15) Y Wickmayer (BEL) d. P Schnyder (SUI) 76(5) 36 76(6)
A Petkovic (GER) d. P Shuai (CHN) w/o (sağ dirsek)
D Cibulkova (SVK) d. (Q) L Domínguez Lino (ESP) 60 61

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP