31 Temmuz 2010 Cumartesi

cirstea röportajı

Cirstea röportajını bloga koymayı unuttum. İstanbul Cup resmi sitesinden okuyan okumuştur. Okumayanlar için gelsin (Düzeltilmiş versiyon)


İstanbul bu yıl da birbirinden başarılı tenisçileri ağırlıyor. Geçen yıl Roland Garros’ta müthiş bir çıkış yakalayıp Jelena Jankovic’i eleyerek son sekize kalan Romen raket Sorana Cirstea da bunlardan biri. Bu güzel ve sempatik raket ile önceki günkü ilk tur karşılaşmasında Özbek tenisçi Akgül Amanmuradova’yı iki sette geçtiği maçın sonrasında konuştuk.

Cirstea, sert zemin sezonundan önce her zaman olduğu gibi bu yıl da Las Vegas’ta Adidas Geliştirme Takımı ile birlikteydi. İki hafta boyunca Darren Cahill ve Gil Reyes gibi önemli isimlerle çalıştığını söyleyen 20 yaşındaki sporcu, efsane raketler Steffi Graf ve Andre Agassi ile de antrenman yapma fırsatı bulmuş orada. “İdolüm Graf ile çalışmak harikaydı. İki gün onunla bir gün de Agassi ile antrenman yaptım. Graf inanılmaz bir isim” diyen Cirstea, “O şu an, bu tenisiyle oynasa rahatlıkla ilk 10’a girer” diyor.


Yükselişteki Romen tenisinden memnun olduğunu söyleyen başarılı raket, “Romanya gibi köklü bir tenis kültürü olmayan bir ülkenin bu kadar ilerlemesi ve ilk 100’e beş oyuncu sokması müthiş. Umarım ileride çok daha fazlasını başarabiliriz” derken kendi jenerasyonu hakkında da konuştu. 1990 ve sonrası doğumlu tenisçilerin birkaç yıllık süre zarfında profesyonel olması ve bu geçiş sürecinin onu nasıl etkilediği hakkında, “Evet harika giden isimler var. Ben Junior tenisi erken yaşta bıraktığım için pek bir sorun yaşamadım. İkisi arasında çok fark var. Gençlerde üzerinizde baskı olmuyor. Daha öğrenecek çok şeyiniz olduğundan ve kaybedecek bir şeyiniz olmadığından rahat oluyorsunuz. Ancak profesyonel tenise geçtiğiniz anda işler değişiyor, baskı oluşuyor” diyerek görüş belirtti.

İstanbul Cup’ın harika bir organizasyon olduğunu sözlerine ekleyen Cirstea, “Toprak zeminden sert zemine geçişte zorlanırsınız. İstanbul bu geçişteki Amerika Açık öncesi ilk duraklardan biri” derken iki yıl önce burada oynadığı ve 6-0’lık iki setle kaybettiği ikinci tur maçını hatırlattığımızda gülümsedi ve, “Unutmuştum. Çok güzel bir an oldugunu söyleyemem, kötü oynamıştım. Radwanska’nın da hakkını vermem lazım, harikaydı o gün” şeklinde konuştu.

(Foto: Alican Keser)

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP