25 Temmuz 2010 Pazar

atlanta: john isner iyi toparlanmış

Erkeklerde Amerika Açık Serileri'nin ilk turnuvası, yazın ilk sert zemin turnuvası Atlanta'da bu hafta oynanıyor. Roddcik'in son anda katıldığı turnuvada Amerikalıların başarısı göze çarpıyor. Yarı finale yükselen üç Amerikalı'dan ikisi final oynuyor bu akşam. Andy Roddick yeni kazınmış kafası ile yarı finale kadar yükselmişti ancak dün akşam Mardy Fish'e iki sette mağlup oldu. Fish knows everything. Galibiyet serisini dokuz maça çıkarttı Amerikalı böylece. Roddick ile Fish'in lisede aynı odada kaldıklarını biliyor muydunuz?


Yarı finalin diğer ayağında Güney Afrikalı Kevin Anderson, ev sahibi raketlerden John Isner karşısında set alsa da müsabakayı kaybetti. Evet John Isner. Hani şu bir ay önce 11 saatlik maç oynadıktan sonra "Aylarca kendine gelemez" denilen adam. Şimdi bir turnuva finalinde. İkinci turda Lüksemburglu Gilles Müller karşısında yine uzun bir maç oynadı Isner (ki bu turnuvadaki ilk maçıydı. Hatta Wimbledon'daki o kabustan sonraki ilk maçıydı). Üçüncü turda Michael Russell'ı rahat geçti de en azından dinlendi. Anderson da zorladı onu. Fish daha avanatjlı gibi duruyor.

Sağda Roddcik'in eşi Brooklyn, solda Mardy Fish'in eşi Stacey Gardner.

Öte yandan Hamburg'da toprak kort mücadelesi vardı bu hafta daha önce de bahsettiğimiz üzere. Burada finale Jürgen Melzer ile Andrey Golubev çıkmayı başardılar. Özellikle Kazak raketin bu çıkışı önemli. Turnuvanın 1 numaralı seribaşısı Nikolay Davydenko'yu devirmeyi başaran Rus asıllı raket ikinci ATP Tur finaline çıktı. 2008'de St. Petersburg'da Andy Murray'e boyun eğmişti. Mlezer ise 2009 Viyana'dan bu yana final yüzü göremiyordu. Fransa Açık'taki yarı finali ile büyük bir patlama yapan Avusturyalı da burada finale çıkmayı başardı.
Finalde rakibine set vermeyen Andrey Golubev kariyerinin ilk ATP Tur kupasına ulaşmış oldu böylece.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP