25 Temmuz 2010 Pazar

istanbul cup 2010: ana tablo belirlendi

İstanbul Cup'ta ana tablo kuraları bugün çekildi.




1 numaralı seribaşı Francesca Schiavone, Britanyalı Anne Keothavong ile oynayacak ilk turda. Anne'in kardeşi sandalye hakemiydi. Acaba o da gelir mi buralara. Wimbledon'da yarı final oynayan Petra Kvitova bu sene güzel bir çıkış yakalayan Anastasija Sevastova ile eşleşti. Gulbis'in memleketlisi Kvitova'ya bir sürpriz yapabilir. Bir diğer Wimbledon yarı finaliste ve altıncı kez İstanbul'a gelen Bulgar Tsvetana Pironkova ise Tatjana Malek ile eşleşti.

Türk raketlere bakalım. Çağla Büyükakçay'ın rakibi bir Britanyalı. Elena Baltacha. Sergie Baltacha'nın kızı bu. Eski Dinamo Kievli futbolcu. Annesi de eski bir pentatlet ve heptatlet. Sporcu kökler her zaman önemlidir. Son aylarda müthiş bir çıkış yakaladı ve ilk 50'yi zorluyor Elena. Pemra'nın rakibi ise Andrea Petkovic. Pemra geçen yıl ilk turda Arantxa Rus'u yenerek ilk defa ikinci tura çıkmayı başaran Türk tenisçi olmuştu. Rus hayatında hiç bu kadar slice almadığı için ne yapacağını şaşırıp da yenilmişti. Petkovic geçen yıl burada yarı final oynadı. O günden bugüne de çok hızlı bir şekilde yükseldi. Turnuvanın favorilerinden o da. Son temsilcimiz Başak Eraydın ise Anastasia Rodionova'yı çekti ilk turda. Devşirik Avustralyalı da tehlikeli bir oyuncu. 16 yaşındaki Eraydın'ın fazla direnebileceğini sanmıyorum. İkinci tura çıkmak için en şanslı isim Çağla gibi gözüküyor. Baltacha dengesizdir zira.

İpek'in geçen yılki çiftler partneri Yaroslava Shvedova genç İsviçreli Stefanie Vögele ile oynayacak. Bu maç da ilk turda dikkat çekiyor. Geçen yıl yine burada istediğini alamayan vatandaşı Patty Schnyder'in ikinci tura çıkmak için oynayacağı isim İsveçli Johanna Larsson. Johanna aha da bugün Anna Chakvetadze ile Slovenya'da, Portoroz'de en büyük olup kupayı almak için ter dökecek. İsveçli'nin final yolunda mağlup ettiği Anastasia Pavlyuchenkova, İstanbul'da elemelerden gelen bir isimle ilk tur mücadelesi verecek.

ENKA'da çalışmalarını sürdüren Slovak asıllı Avustralyalı Jarmila Groth, Alman Anna-Lena ile, son şampiyon Vera Dushevina da patlama yapmayı bekleyen Hırvat Petra Martic ile ikinci turu görmek için kozlarını paylaşacak. İddialı isimlerden 2009 RG çeyrek finalisti Sorana Cirstea, Özbek Akgul Amanmuradova karşısına çıkacakken, Magdelina Rybarikova da elemelerden gelecek rakibini bekleyecek.

Turnuvanın çiftler tablosunda çok ilginç bir eşleşme var. Geçen yıl ilk turda eşleşen 3 Türk raket yine ilk turda birbirini buldu. Yaroslava Shvedova ile 2009'da partner olan İpek Şenoğlu o turnuvada 1 numaralı seribaşıydı ve wildcard ile ana tabloya giren Büyükakçay/Özgen ikilsini nefes kesen bir müsabaka sonunda süper tie-break'i 10-2 kazanarak galip gelmişlerdi. Fakat yarı finalde, şampiyon olacak Hradecka/Voracova çiftine boyun eğmişlerdi. Bu yıl Andrea Petkovic ile ikili oluşturan İpek, 2 numaralı seribaşı.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP