26 Temmuz 2010 Pazartesi

30. haftanın turnuvaları

Amerika Açık’a bir ay kala hâlâ iki adet toprak kort turnuvası görüyoruz erkekler tarafında. Herkesin gönlünü hoş tutmak gerekir tabii. Avrupa’da İsviçre ve Hırvatistan’da iki adet toprak zeminli turnuvamız mevcut bu hafta.

Gstaad. Martina Hingis ve Roger Federer gibi iki isim yetiştirmiş ülkenin düşük mü düşük profilli turnuvası. Bizde o bile yok ama di mi. “Stop Rare” diyerek nadir görülen fakat dünyada her yıl milyonlarca insanı etkileyen hastalıklara karşı kurulmuş bir organizasyona da destek oluyor bu şampiyona. Genç Brezilyalı Thomaz Bellucci’nin ilk ATP Tur şampiyonluğuna geçen yıl ev sahipliği yapan Allianz Suisse Open’da bu yıl kimler var şöyle bir göz atalım. (Arada böyle yazmak hoşuma gidiyor, normalde haldur huldur yazarım)

1 numaralı seribaşı Mikhail Youzhny iken 2 numarada Nicolas Almagro’yu görüyoruz. Geçen hafta Bastad’da Robin Söderling’i yenerek şampiyon olmuştu İspanyol raket. Son şampiyon Thomaz Bellucci de 3 numaralı seribaşı olarak tacını korumak üzere ana tablodaki yerini aldı. Ancak çok zor bir kurası var. İlk turda ev sahibi Chiudinelli ile oynayacak olan Brezilyalı’nın daha sonraki muhtemel rakipleri Igor Andreev, Victor Hanescu ve Nicolas Almagro. Geçen yıl elemelerden gelip ikinci turda ev sahibi Wawrinka’yı, yarı finalde de Andreev’i yenmeyi başarmıştı aslında. Bu sefer de bu has toprakçı ipi göğüsleyebilir.

Gstaad Ana Tablo


Diğer turnuva Hırvatistan’ın Umag kentinde. Geçen senenin şampiyonu Kolya bu sene 1 numaralı seribaşı olarak arz-ı endam ediyor turnuvaya. Bu hafta istediğini alamayarak Korolev’e Golubev'e elenmişti Hamburg’da Rus raket. Yine bu hafta Korolev’e  Golubev'e yenilen, hem de finalde yenilen Jürgen Melzer de iki numaralı seribaşı. Bu yıla süper başlayan fakat sonra bir anda buharlaşan efervesan Ljubicic ev sahibi olarak onları takip ediyor Studena Croatia Open’da. Ama korkulacak bir şey yok, Korolev  Golubev (eeeeh) katılmıyor turnuvaya.

Umag Ana Tablo


Hah geldik sert zeminli turnuvaya. Amerika Açık Serileri’nin ikincisi Los Angeles’ta Farmers Classic adı altında başlıyor. Turnuvaya 1 numaralı seribaşı olarak katılacak olan Novak Djokovic kişisel sebeplerden ötürü çekilince meydan Bladi Murray’ye kaldı. Sam Querrey, Marcos Baghdatis ve Feli Lopez ilk turu bye geçen diğer üç isim. Ernests Gulbis ve Janko Tipsarevic de var hem ana tabloda. Tipsy, Baghdatis ile antrenman yapıyordu dün. James Blake’e de wildcard vermişler. Çok güldüm. Dün oynanan gösteri maçında, hayır (şer’in karşıtı) maçında, Agassi, McEnroe’yu iki sette yenmiş. Ciddi olamazsın!

Los Angeles Ana Tablo


Haftanın asıl olayı kadınlarda. İstanbul Cup dışında Stanford’da güzel bir turnuva var. Mashalı, Analı, Makirili, Vikalı... Bal ne ki, şeker ne ki, C6H12O6. 1 numaralı seribaşı Sam Stosur. Bisepslerini gözlerimize soka soka servislerini indirecek T’ye yine. Son şampiyon Marion Bartoli 4 numaralı seribaşı olarak korta çıkacak. Roland Garros yarı finalinde sakatlandıktan sonra Elena Dementieva ilk defa bizlere kendini gösteriyor burada, Bank of the West Classic adlı, logosunda ayı mayı olan bu turnuvada.

İlk tur eşleşmeleri var ki herpes görev başına gelir, dudaklar uçuklar. Hepimizin daha dün gibi hatırladığı, Roland Garros ilk tur eşleşmesinin rövanşı var. Kimiko Date teyze ile Dinara Sefila (evet yaptım) ilk turda karşı karşıya geliyor. Panic at the Center Court!!! Yetmez. Maria Sharapova ile Jie Zheng de cabası. Çok zor çıktı yahu kıza. Indian Wells’te Zheng yenmişti vallahi. Kesmeeez. Ana Ivanovic-Alisa Kleybanova. Ivanovic’i çiğ çiğ yiyecek bu iri kadın. Fransa Açık’ta yemişti çünkü. Üç oyun vermişti sadece. Korkuyorum Ana!

Her şey tamam geyiğimizi yaptık, tabloya baktık. Tamam da bu Ashley Harkleroad’ın Protected Ranking ile ana tabloya alınması yazık günah değil mi. Orada ne genç kızlar var. Bu sene sadece bir maç yapmış bu kızı niye alıyosunuz be! World Team Tennis'i saymıyorum. Dellendirdiniz beni gece gece.

Stanford Ana Tablo

3 yorum:

Russell 26 Temmuz 2010 06:19  

korolev mi? korolev ne arar atp finalinde? :)

kirpi 26 Temmuz 2010 07:51  

Korolev degil Golubev, halka degil fil :)

onur 26 Temmuz 2010 10:03  

Bazen çok uykum oluyo :/

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP